27 / 04 / 2024

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli yarın atılıyor!

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli yarın atılıyor!

AK Parti Bakırköy 6. Olağan Kongresi'nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akkuyu Nükleer Santrali'nin temelinin yarın atılacağını söyledi.




Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Bakırköy 6. Olağan Kongresi'nde bazı açıklamalar yaptı. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere görei nükleer enerjinin Türkiye'nin 60 yıllık rüyası olduğunu belirten Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yarın gerçekleştireceği temel atma törenine de dikkat çekti.


Bakan Albayrak konuyla ilgili olarak, "İnşallah sayın Cumhurbaşkanımız ve Rusya Devlet Başkanı sayın Putin'in de katılımıyla 60 yıllık nükleer rüyamızın en önemli adımını, salı günü temelini atarak hayata geçireceğiz. Şimdi, dünyada 450'den fazla, inşaat halinde 55'ten fazla nükleer santral var. İnşallah Türkiye bu temel atma töreniyle 'Büyük ve Güçlü Türkiye' hedefine ulaşmak için nükleer güce sahip olarak, bağımsız, kesintisiz enerji, teknolojik anlamda kaynak çeşitliliğiyle birlikte başka bir lige çıkmanın en önemli adımlarından birini atacak" dedi.

 


Geri Dön