03 / 05 / 2024

Akmerkez GYO'nun esas sözleşmesi yayınlandı!

Akmerkez GYO'nun esas sözleşmesi yayınlandı!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın esas sözleşmesi yayınlandı. Sözleşmede madde madde açıklamalar yapıldı.



Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) esas sözleşme hakkında açıklama yaptı.

Akmerkez GYO, portföyünde bulunan ve kira geliri elde etme amacına yönelik gayrimenkullere veya onların
bağımsız bölümlerine ilişkin olarak güvenlik, temizlik, genel idare ve buna benzer nitelikteki temel hizmetleri sunabileceği gibi, şirket portföyünde bulunan gayrimenkuller ve gayrimenkul projelerinin pazarlanmasına ve değerinin artırılmasına yönelik yapılacak reklam ve promosyon faaliyetlerini de sürdürebilir. 

Akmerkez GYO sermaye piyasası mevzuatı gereği izin verilen, menkul kıymetleri, arsa, arazi, konut, iş merkezi,
alışveriş merkezi, hastane, otel, ticari depolar, ticari parklar ve buna benzer gayrimenkulleri satın alabilir ve satabilir, kiralayabilir, kiraya verebilir ve bunları tekrar kiraya verebilir, rehin alabilir, tesis edilmiş olan rehinleri kaldırabilir, ipotek alabilir, tesis edilmiş olan ipotekleri kaldırabilir, portföyünde bulunan varlıklar üzerinde, sermaye piyasası mevzuatında belirlenen sınırlar dahilinde üçüncü kişiler lehine rehin ve ipotek verebilir; özel haller kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu’nca aranacak gerekli açıklamaların yapılması kaydıyla, üçüncü kişiler lehine tasarrufta bulunabilir, irtifak, intifa, kat irtifakı, üst hakkı, inşaat hakkı tesis edebilir, devir ve ferağ edebilir, bunlar haricinde, gayrimenkuller üzerinde Şirket lehine sözleşmeden doğan şufa, vefa ve iştira hakları ile gayrimenkul satış vaadi sözleşmeleri ve Medeni Kanun hükümlerine uygun olarak diğer ayni hakları tesis edebilir, yola veya yeşile terk, parka terk, taksim, takas, birleştirme (tevhit), parselasyon, bağışlama işlemleri dahil yatırımların gerektirdiği tüm işlemleri yapabilir, bu hakları tescil, devir ve ferağ edebilir, hukukun cevaz verdiği tüm işlemleri ifa ve icra edebilir, bu hakları tesis edebilir, tesis edilmiş olan hakları kaldırabilir.

Akmerkez GYO, 75 milyon TL kayıtlı sermaye tavanına sahip. Şirketin sermayesi her biri 1 kuruş olacak değere sahip 7 milyar 500 bilyon adet paya bölünmüş durumdadır. Sermaye Piyasası Kurulu’nca izin verilen kayıtlı sermaye tavanı, 2021-2025 yıllarında yani 5 sene için geçerli sayılmakta.

Akmerkez GYO'nun çıkarılmış sermayesi 37 milyon 264 bin TL. İşbu çıkarılmış sermayenin, 5.255.032,08-TL’si ayni, 32.008.967,92-TL’si ise nakden ödendi. 

Akmerkez GYO'nun KAP açıklaması:
Esas Sözleşmenin son hali ekte sunulmuştur.

Dosya için tıklayın
 


Geri Dön