30 / 04 / 2024

Akşehir'de Turizm Vadisi'ne turizm yolu açılıyor!

Akşehir'de Turizm Vadisi'ne turizm yolu açılıyor!

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir Çayı’nın her iki tarafından D-300 karayolundan Tekke köyüne kadar 4 kilometre gidiş, 4 kilometre geliş yolu planlandığını belirtti...




Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir Çayı’nın her iki tarafından D-300 karayolundan Tekke köyüne kadar 4 kilometre gidiş, 4 kilometre geliş yolu planlandığını belirterek, Akşehir Çayı’nın D-300 karayolu sağ tarafından gidiş istikameti yolunun yüzde 90’ının tamamlandığını söyledi.


Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, yaptığı açıklamada, “Akşehir Çayı’nın D-300 karayolu sağ tarafından gidiş istikametine yolunun yüzde 90’ı tamamlandı. Sadece papazın evinin arkası, kilise arkası ve Talip Yalçın’ın bahçesinde kesintiye uğruyor. Bu turizm yolunun sağ tarafı 2014 yılında tamamlanacak. Akşehir Çayı’nın D-300 karayolundan Tekke Köyü’ne kadar açılacak gidiş yolu ise Aquapark D-300 karayolu kısmı ile Çimenli Köprüsü-Tekke köyü arası kaldı. Bu bölgelerde istimlak ve 18 uygulamaları devam ediyor” dedi.


Turizm Vadisi’ndeki bu Turizm Yolu açıldığında Akşehir’deki tarihi dokuya ulaşımın kolaylaşacağını söyleyen Başkan Oğul, “Akşehir’e gelen turistleri tarihi mekanlara ulaştırmak kolaylaşacaktır. Turistleri cezbedecek faytonlarla ya da üstü açık araçlarla bu turizm yolu sayesinde Akşehir gezilebilecektir” diye konuştu.



Memleket


Geri Dön