05 / 05 / 2024

Alanya Yeniköy Barajı'nın temeli atıldı!

Alanya Yeniköy Barajı'nın temeli atıldı!

Antalya’nın Alanya ilçesi Yeniköy Mahallesi’nde inşasına başlanacak olan Yeniköy barajının temel atma töreni Dışişleri Eski Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.



Antalya’nın Alanya ilçesi Yeniköy Mahallesi’nde inşasına başlanacak olan Yeniköy barajının temel atma töreni Dışişleri Eski Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Temel atma töreninde konuşan AK Parti Antalya Milletvekili ve Adayı Sena Nur Çelik, yapacakları yeni projelerle sulanamayan bir metre kare toprak kalmayana kadar çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

34 milyon TL yatırımla Yeniköy Barajı ve Alanya Alara Çayı 1’inci kısım taşkın koruma işlerinin temelinin atıldığı törene Dışişleri Eski Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya milletvekili ve milletvekili adayı Sena Nur Çelik, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, çok sayıda kamu kurum ve kuruluş müdürü ile vatandaş katıldı.


“SULANAMAYAN BİR METRE KARE TOPRAĞIMIZ KALMAYANA KADAR ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Yeniköy Barajı’nın devreye girmesiyle Emişbeleni, Toslak ve Yeniköy bölgesinde bin 225 hektar tarım arazisini sulamış olacaklarını dile getiren AK Parti Antalya milletvekili Sena Nur Çelik, yeni projelerle sulanamayan bir metre kare toprak kalmayana kadar çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Çelik, “Bugün Alanya’mızın batı bölgesindeki sulama sorununun bitmesine yönelik önemli bir adımı hep birlikte atıyoruz. Topraklarımızın bereketini arttıracak, sizlerin yüzünü güldürecek ve dolayısıyla bizlerinde yüzünü güldürecek bu güzel projenin, Yeniköy Barajı Projesi’nin temelinin atılması için sizlerle bir araya gelmiş olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Yeniköy Barajı’nın devreye girmesiyle Emişbeleni, Toslak ve Yeniköy bölgesinde bin 225 hektar tarım arazisini sulamış olacağız. Alanya sınırları içerisinde devam eden diğer projelerin tamamlanmasıyla ve ihtiyaç olan yerlere yapacağımız yeni projelerle, sulanamayan bir metre kare toprağımız kalmayana kadar çalışmaya devam edeceğiz. Bu yatırımın projelendirilmesinde başta Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere tüm yetkililere Alanya’nın bir evladı olarak, hemşerilerim adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.



Hürriyet 


Geri Dön