18 / 06 / 2024

Alanya'dan vazgeçen Rusların konutta yeni tercihi Uzak Doğu oldu!

Alanya'dan vazgeçen Rusların konutta yeni tercihi Uzak Doğu oldu!

Bir dönem Antalya Alanya’yı mesken tutan ve çok sayıda gayrimenkul satın alan Rus vatandaşları rotayı Uzak Doğu'ya çevirdi. İşte detaylar...



Bir dönem Antalya Alanya’yı mesken tutan ve çok sayıda gayrimenkul satın alan Rus vatandaşları Alanya'dan vazgeçiyor. 

Alanya'nın en büyük yabancı Turist havuzu Rus ve Ukrayna vatandaşları olarak bilinse de son dönemlerde Türkiye'deki enflasyon ve konut fiyatlarındaki dalgalanma nedeniyle Rus ve Ukrayna vatandaşları rotayı Avrupa ülkelerine kırdığı aktarılıyordu fakat yapılan bir açıklama olayın tam olarak böyle olmadığını gözler önüne serdi.

Ricci / Zarubejnaya Nedvijimost şirketi tarafından açıklanan verilere göre, 2024'ün ilk yarısında Rusya vatandaşları artık yatırımlarının büyük bir bölümünü Tayland ve uzak doğu ülkelerine yapıyor. Alanya Medya'da yer alan habere göre Rus vatandaşları bu ülkelerden toplamda 9 bin 300 adet konut satın aldığı belirtilirken, Türkiye'deki konutlarını sattıkları kaydedildi.

Alanya dan vazgeçen Rusların konutta yeni tercihi Uzak Doğu oldu!


YABANCIYA KONUT SATIŞINDA DÜŞÜŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) merakla beklenen Mayıs 2024 Konut Satış istatistiklerini resmi internet sitesi üzerinden geçtiğimiz günlerde açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 2.4 azalan konut satışları Mayıs'ta 110 bin 588 adet şeklinde gerçekleşirken yabancıya konut satışı da yüzde 34.8 düşerek 2 bin 064 adede geriledi.

Konu ile ilgili olarak açıklanan rakamlara göre yabancılara gerçekleştirilen konut satışları Mayıs ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 34,8 azaldı ve 2 bin 064 oldu. Bu yılın Mayıs ayında toplam konut satışları içinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı yüzde 1,9 şeklinde gerçekleşti.

Yabancılara gerçekleştirilen konut satış sayısının en fazla olduğu ilk üç şehir sırasıyla 797 adetle Antalya, 668 ile İstanbul ve 164 adetle Mersin olarak açıklandı.

Ayrıca yine söz konusu rakamlara göre yabancılara gerçekleştirilen konut satışları Ocak-Mayıs döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %45,8 azaldı ve 9 bin 21 oldu.

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre ülke uyruklarına göre en çok konut satışı Rusya Federasyonu vatandaşlarına yapıldı

Bu yılın Mayıs ayında ülke uyruklarına göre en fazla konut satışı sırasıyla 437 ile Rusya Federasyonu, 207 ile İran ve 171 ile Ukrayna vatandaşlarına gerçekleştirildi.

 

Milli Emlak 6 adet arsa ve araziyi 49 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor! 

Altın biriktirenler dikkat! Tüm tahminler ters köşe oldu!

Emlak Konut GYO'dan 2024'ün ilk çeyreğinde 6.2 milyar TL'lik satış!


Geri Dön