15 / 05 / 2024

Alarko GYO genel kurul toplantı sonucunu yayınladı!

Alarko GYO genel kurul toplantı sonucunu yayınladı!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., 25 Mart 2014 tarihinde yapılan genel kurul toplantısında alınan kararları açıkladı. Alarko GYO tarafından yapılan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklama şöyle...




Alarko GYO tarafından yapılan açıklama şöyle:


Şirketimizin Genel Kurul Toplantısı 25.3.2014 tarihinde, saat: 15.00'de, şirket merkezinde yapılmıştır.

Hazır bulunanlar listesinin tetkikinde, şirket paylarının 10.650.794,-TL toplam itibari değerinin; toplam itibari değeri 5.938.684,463 TL olan 593.868.446 payın temsilen olmak üzere toplantıda temsil edildiği ve böylece gerek kanun ve gerekse esas sözleşmede öngörülen asgari toplantı nisabının mevcut olduğunun anlaşılması üzerine gündemin görüşülmesine geçilmiştir.

* Saygı duruşunda bulunuldu.

* Toplantı Başkanlığına MUSTAFA FİLİZ'in seçilmesine oybirliği ile karar verildi. 

Tevdi eden temsilcilerinin 482.332,- TL itibari değerli payları temsil ettikleri toplantı başkanı tarafından Genel Kurul'a açıklanmıştır.

Gündem maddeleri Genel Kurul'a okunmuş ve gündem maddelerinin sırasının değiştirilmesi ile ilgili bir öneri olmadığı için gündem maddelerinin görüşülmesine ilan edildiği sırada devam edilmiştir.

* Genel Kurul tutanaklarının imzalanması için Toplantı Başkanlığı'na yetki verilmesine oybirliği ile karar verildi.

*Yönetim Kurulu yıllık faaliyet raporu Yönetim Kurulu üyeleri tarafından, Denetçi Raporu ise Denetçi BDO Denet Bağımsız Denetim Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş.'yi (Member, BDO International Network) temsilen Bülent Üstünel tarafından okundu, Bağımsız Denetleme Kuruluşu raporunun da okunmasından sonra müzakereye açıldı. Söz alan olmadı.

* 2013 yılı Finansal Durum Tablosu ve Kapsamlı Gelir Tablosu okundu. Müzakereye açıldı.Söz alan olmadı. Yapılan oylama sonucunda oybirliği ile tasdik edildi. 

* 2013 yılı faaliyetlerinden dolayı Yönetim Kurulu üyeleri yapılan oylama sonucunda oybirliği ile ibra edildiler. Yönetim Kurulu üyeleri kendi ibralarında oy kullanmadılar.

* Yönetim Kurulu üyelerinin ve üst düzey yöneticilerin ücretlendirme esasları hakkında yönetim kurulu tarafından bilgi verildi.

* Şirket Kar Dağıtım Politikası hakkında bilgi verildi. Müzakereye açıldı. Söz alan olmadı. Yapılan oylama sonucunda 58.913 red oyuna karşı 5.879.771,463 kabul oyu ile oyçokluğu ile onaylandı.

* Kar dağıtımı ile ilgili Yönetim Kurulunun teklifi okundu. Hissedarların önergeleri okunarak, yapılan oylama sonucunda, Yönetim Kurulu faaliyet raporunda önerildiği üzere ve verilen önerge doğrultusunda;

Şirketimizin, 2013 yılına ait finansal tablolarında yer alan dönem kârı 84.385.039 TL'dir. Önceki yıllarda ayrılan birinci tertip genel kanuni yedek akçe tutarı yasal tavana ulaştığından, net dağıtılabilir dönem karı da 84.385.039 TL'dir.

- Net dağıtılabilir dönem kârından 4.260.318 TL' lik kısmının ortaklara kâr payı olarak nakden dağıtılmasına,

- Dağıtılacak kâr payı üzerinden 372.778 TL tutarında ikinci tertip genel kanuni yedek akçe ayrılmasına, - Kalan tutarın olağanüstü yedek akçelere eklenmesine,

- Kâr payı dağıtımına 30 Mayıs 2014 tarihinde başlanmasına,

oybirliği ile karar verildi.

* Yönetim Kurulu üyelerinden İzzet Cemal Kişmir ve Mehmet Sağıroğlu'na aylık brüt 3.250,-TL ücret verilmesine, diğer Yönetim Kurulu üyelerine ücret verilmemesine oybirliği ile karar verildi. 

* Yönetim Kurulu üyelerine, Türk Ticaret Kanununun 395 ve 396 ncı maddelerinde anılan yetkilerin tanınmasına, oybirliği ile karar verildi. 

* Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-17.I Sayılı Tebliğinin ekindeki "Kurumsal Yönetim İlkeleri"nin (1.3.6) maddesinde belirtilen yönetim kontrolünü elinde bulunduran pay sahiplerinin, yönetim kurulu üyelerinin, idari sorumluluğu bulunan yöneticilerin ve bunların eş ve ikinci dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarının, bu tebliğdeki işlemleri yapmadıkları hususunda bilgi verildi.

* Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre şirket denetçiliğine BDO Denet Bağımsız Denetim Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. nin seçilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.

* Sermaye Piyasası mevzuatına göre Yönetim Kurulu'nca seçilmiş bulunan bağımsız denetleme kuruluşu BDO Denet Bağımsız Denetim Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. ile denetleme sözleşmesi imzalanmasına ve sözleşme taslağının aynen onaylanmasına oybirliği ile karar verildi.



Genel Kurul Toplantı Tutanağı için tıklayın

Kar Dağıtım Tablosu için tıklayın

Genel Kurul Hazirun Cetveli için tıklayın


Geri Dön