02 / 05 / 2024

Avrasya GYO genel kurul toplantı sonucunu yayınladı!

Avrasya GYO genel kurul toplantı sonucunu yayınladı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafındana bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. genel kurul toplantı sonucunu yayınladı.



Avrasya GYO genel kurul toplantı sonucunu yayınladı.


Alınan Kararlar



Olağan Genel Kurul Toplantısında görüşülen hususların bir kısım maddelerine ilişkin özet aşağıda yer almaktadır. Toplantı Tutanağının tam metni özel durum açıklaması ekindedir.

- Yönetim Kurulu Üyeleri ayrı ayrı ibra edilmiştir.

- Yönetim Kurulu'nun 27/08/2014 Tarih ve 44 Sayılı Kararı ile alınan, 2013 yılı faaliyetleri sonucu Sermaye Piyasası Mevzuatına göre oluşan 10.193.578,00TL'lik dönem kârının (Yasal Kayıtlara Göre 10.163.934,14 TL)'nin geçmiş yıllar zararları hesabında bulunan 2.163.467 TL(Yasal Kayıtlara Göre 2.118.345,59 TL) tutardan düşülmesini kalan tutar üzerinden 402.279,43 TL'lik Genel Kanuni Yedek Akçe Ayrıldıktan sonra kalan 7.627.831,57 TL'nin Olağanüstü Yedekler hesabına kaydedilmesi sonucu kar payı dağıtılmamasına ilişkin Yönetim Kurulu teklifi Genel Kurul'un tasvibine sunuldu ve bu husus ittifakla kabul edildi.

- Yönetim Kurulu Üyeliğine 3 yıl süre için Fatma ÖZTÜRK GÜMÜŞSU, Çağla ÖZTÜRK, Abdulkerim EMEK, Derya KAYA ve Levent GÜMÜŞ seçilmişlerdir.

- 2014 yılı için seçilen AC İstanbul Uluslararası Bağımsız Denetim ve S.M.M.M. A.Ş.'nin seçimi ve yapılan sözleşmenin onaylanmasına oy birliği ile karar verildi. 

- Gündemin Yirmibirinci maddesi uyarınca Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri VI. No: 11 "Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliğinin"; Seri VI. No:17 Sayılı Tebliğ ile değiştirilen 41. Maddesinin dördüncü fıkrası çerçevesinde 2013 yılında Şirketimiz aktifinde kayıtlı Samsun, Çarşamba ve Havza Otogarlarının mevcut piyasa şartları ve gereklilikleri dikkate alınarak Değerleme raporunda belirlenmiş olan kira bedelinin altında kiraya verildiği hakkında ortaklara bilgi verildi. Bu konuda söz alan olmadı.

-Gündemin Yirmiüçüncü maddesinin görüşülmesine geçildi. Şirketimizin İstanbul Ticaret Sicil Memurluğu'nun 593975 sicil numarasında kayıtlı Metro Turizm Otelcilik ve Petrol Ürünleri Ticaret A.Ş. ile Türk Ticaret Kanununun 136. Ve devamı maddeleri ile yer alan Birleşme hükümleri uyarınca "Devralma Şeklinde Birleşme" ve 155/1. Maddesinde yer alan "Sermaye Şirketlerinin Kolaylaştırılmış Şekilde Birleşmesi" esasları çerçevesinde birleşmesiyle ilgili olarak daha sonradan birleşme ile ilgili nisaplara uyularak Genel Kurul onayına sunulmak şartıyla Yönetim Kuruluna, Birleşme planı ve raporu ile Birleşme sözleşmesinin hazırlanması ve imzalanması hususlarında ayrıca, Birleşme ile ilgili olarak Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Türk Ticaret Kanunu hükümleri uyarınca yapılması gerekli tüm işlemler konusunda çalışmalar yapması hususu genel kurulda oylamaya sunuldu, bu konuda söz alan olmadı ve bu husus oybirliği ile kabul edildi.


Geri Dön