28 / 04 / 2024

Alaşehir Belediyesi’ne 40 bin liralık çevre kirletme cezası verildi!

Alaşehir Belediyesi’ne 40 bin liralık çevre kirletme cezası verildi!

Çevreyi kirlettiği yönünde vatandaşlardan gelen ihbar üzerine tesislerde incelemede bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 'nün, Alaşehir Belediyesi 'ne yazdığı kirlilik cezasının miktarı belli oldu.




Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Alaşehir Belediyesi Asfalt Plent Tesisleri'nin bacasından çıkan gaz ve dumanın çevreyi kirlettiği gerekçesiyle, belediyeye 40 bin 630 lira tutarında ceza kesti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, çevre kirliliği konusunda Manisa'da belediyelere göz açtırmıyor. Çevreyi kirlettiği yönünde vatandaşlardan gelen ihbar üzerine tesislerde incelemede bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün, Alaşehir Belediyesi'ne yazdığı kirlilik cezasının miktarı belli oldu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Alaşehir Belediyesi Asfalt Plent Tesisleri bacasından çıkan gaz ve dumanın çevreyi kirlettiği gerekçesiyle belediyeye 40 bin 630 lira tutarında ceza kesti.


'Tesis kapanabilir'

Tesislerden çıkan ve özellikle gündüz saatlerinde daha belirgin olan dumanlar, tesislere yakın yerlerde daha etkili olmuş, bacalardan yayılan dumanların önlenmesi için filtre takılmasını isteyen vatandaşlar bu yönde ilgilileri göreve davet etmişti. Aldığı şikayetler doğrultusunda Alaşehir Belediyesi'ni uyaran Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, çareyi ceza kesmekte buldu. 40 bin 630 lira ceza tutarının belediyeye bildirildiğini kaydeden Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, bacadan çıkan dumanların devam etmesi halinde ceza miktarının artacağını, önlem alınmaması halinde ise asfalt plent tesislerinin kapanacağını söyledi. 


Yılmaz: İkazlar dikkate alınmadı

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, amaçlarının ceza kesmek olmadığını kaydederek, söz konusu belediyeyi uyarmalarına rağmen yapılan çalışmaların yetersiz kaldığını söyledi. Yılmaz, "Müdürlük olarak gelen şikayet üzerine harekete geçtik. Önce incelemeleri yaptık. Sonra uyarı yazısı gönderdik. Ancak ikazlar dikkate alınmadığı için cezai işlem uyguladık" dedi. 


Yeni Asır


Geri Dön