03 / 05 / 2024

Alaşehir'de imar yatırımcıya engel oluyor!

Alaşehir'de imar yatırımcıya engel oluyor!

Alaşehir'de Gediz Global A.Ş tarafından yapılacak olan Özel Sartkız Hastanesi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Alaşehir'in ilk özel hastanesi olacak Sarı kız Hastanesi'nin temel atma törenine, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'de katıld



Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir'de yapımına başlanan Özel Sarıkız Hastanesi'nin temel atma törenine katıldı. Törene Başkan Ergun'ün yanı sıra Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Coşkun, ırr Gediz Global A.Ş Yönetim Kumlu Başkanı Nail Sarıoğlu ile birlikte çok sayıda davetli katıldı. Temel atma töreninde ilk olarak söz alan Gediz Global A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Nail Sarıoğlu, Manisa'da istedikleri ilçede yatırım yapma hakkına sahip tek kuruluş olduklarım belirterek, "Bu yatırımı buraya yapmamızın en büyük sebeplerinde birisi Alaşehir halkının samimiyeti ve güler yüzlü yaklaşımı olmuştur. Alaşehir'e gelirken bazı çekincelerimizde oldu. Acaba sıkıntı yaşarmıyız diye düşündük. Ancak bizden daha hevesli bir belediyeyi karşımızda bulduk. Bize her türlü desteci verdiler. Burada istihdamın yanı sıra Alaşehir halkımız sağlık hizmetini güleryıızlü, hızlı ve kaliteli alacaklar. Alaşehir'in buna ihtiyacı vardı. İlçemize hayırlısı olsun" dedi. 


İMAR SORUNU YATIRIMCIYA ENGEL OLUYOR 


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise konuşmasında Gediz Global A.Ş'nin Manisa'da da yatırım yapmak istediğini ancak 26 yıldır yapılamayan imar planlarının buna engel olduğunu söyledi. Geçtiğimiz dönemde firmanın Merkez Efendi Malıallesi'nde belediyeye ait alanda yatırım yapmak için kendilerine başvurduğunu hatırlatan Başkan Ergün, "O günü şartlarında imar konusu nedeniyle meclis bu yatırıma olumsuz karar vermişti. Nail kardeşimiz o günün şartlarında gönül koymuş olabilir. Ama yasalar çerçevesinde hareket ettik. Bunun sebebi Manisa'da 26 yıldır yapılamayan. siyasi çıkarlar sonucu reddedilen imar planlandır. 


Sonuç itibariyle baktığımızda Manisa kaybetmiştir. Allah nasip ederse Manisa'nın 17 ilçesiyle imar planı çalışmalarını başlattık. İnşallah bu tür yatırımların Manisa'da da önünü açacağız" dedi. 


İNSAN ODAKLI HİZMET YAPAN BAŞIMIZIN TACIDIR 


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eğitim ve sağlık başta olmak üzere insan odaklı hizmetlere yatırım yapanların başlarının tacı olduğunu belirterek, "Bu nedenle Alaşehir ilçemize kazandırılacak olan bu güzide sağlık tesisini önemsiyoruz. İnsanların kaliteli, mutlu ve esenlikli bir yaşam sürmelerinin ana koşulu sağlıklı bireyler olmalarından geçmektedir. Bedenen ve ruhen sağlıklı bireyler, eğitimin artmasına, üretimin güçlenmesine, ülkenin kalkınmasına dolayısıyla toplumsal refahın artmasına önemli katkı sunarlar. Tabi bunları bir araya getirecek, tam donanımlı, günün koşullarına uygun şartlarda hastanelerin yapılması oldukça önemli bir konudur" şeklinde konuştu. 


ALAŞEHİR'İN İHTİYACI VARDI 


Nüfusu 100 bine yaklaşan Alaşehir'in böyle donanımlı hastanelere ihtiyacı olduğunu ifade eden Başkan Ergün, "Bu nedenle 2004 yılından bu yana Manisa'da hizmet veren Gediz Tıp Merkezi'nin hasta ve toplum sağlığını esas alan, üstün nitelikli ekibi ve modern alt yapısını Alaşehir'e de ulaştırmasından büyük memnuniyet duyuyorum. 


Manisa'mız ve 17 ilçemizde yatırımcıları bölgemize çekmek için gerekli teşvikleri yapacağımızın ve işadamları miza destek sağlayacağımızın bilinmesini isterim. 

Eğitim, sağlık, spor, sosyal ve kültürel anlamda kentlerimizi geliştirecek, zenginleştirecek her yatırımın destekçisi olmaya hazırız. Bu duygularla Özel Sarıkız Hastanesi'nin Alaşehir'e kazandırılmasında emeği geçenleri kutluyorum. Ülkemiz için, ilimiz için, ilçemiz için kim bir çivi çakmışsa Allah hepsinden razı olsun" dedi.


Manisa'da Gündem


Geri Dön