22 / 05 / 2024

Aldığım evden kiracı hemen nasıl çıkar?

Aldığım evden kiracı hemen nasıl çıkar?

İçinde kiracısı olan bir konutu satın alan kimselerin tahliye hakkı kanunda düzenleniyor. Peki, siz de "Aldığım evden kiracı hemen nasıl çıkar?" diyorsanız işte yanıtı...



ALDIĞIM EVDEN KİRACI HEMEN NASIL ÇIKAR?

Yeni malikin gereksinimi ile ilgili hususlar Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanunen yeni ev sahibi, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebiliyor. Ancak uygulamada çoğu zaman kiracılar kendilerinden çıkmaları istendiğinde bir ya da iki aylık bir sürede yeni ev bulup evi tahliye edebiliyor. Ancak bu şekilde bir anlaşma sağlanmazsa kanunda belirtilen sürelerde sözleşme feshedilebiliyor.

Aldığım evden kiracı hemen nasıl çıkar?

Kanunen kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebilir. 

Kiralananı sonradan edinen kişi, dilerse gereksinim sebebiyle sözleşmeyi sona erdirme hakkını, sözleşme süresinin bitiminden başlayarak bir ay içinde açacağı dava yoluyla da kullanabilir.


Geri Dön