25 / 08 / 2024

Alfa Prefabrike, yıllık 225 bin metrekare prefabrike sanayi yapısı üretiyor!

Alfa Prefabrike, yıllık 225 bin metrekare prefabrike sanayi yapısı üretiyor!

Beton ve konvansiyonel inşaat alanında faaliyet gösteren Alfa Prefabrik, tek veya çok katlı her türlü yapının proje hazırlanması sürecinden başlayarak anahtar teslimine uzanan bütün aşamalarında yatırımcılara hizmet veriyor.





Beton ve konvansiyonel inşaat alanında faaliyet gösteren Alfa Prefabrik, tek veya çok katlı her türlü yapının proje hazırlanması sürecinden başlayarak anahtar teslimine uzanan bütün aşamalarında yatırımcılara hizmet veriyor. Yıllık 225 bin metrekare prefabrike sanayi yapan, 50 bin metrekare ara katlı sanayi yapılan ürettiklerini söyleyen Alfa Prefabrike Beton ve Çelik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Argın, "Kayseri ve civan illere ürünlerimizi gönderiyoruz. Her yıl kalıp ve teknolojik ekipman yatırımı yapıyoruz" dedi. Argon, önceliklerini güvenli ve uzun ömürlü yapılar üretmek olduğunu söyledi. 


Prefabrike betonarme yapılarda öngerme tekniklerini kullandıklarını anlatan Alfa Prefabrike Beton ve Çelik Yapı Yönetim Kurulu Başkam Mehmet Argın, 10 metre açıklıktan başlayarak 26.5 metreye kadar olan her açıklıktaki prefabrike betonarme yapıyı üretip montajını yaptıklarım kaydetti. Argm, "Ülkemizde endüstriyel tesislerin yaklaşık yüzde 90'ı prefabrike betonarme yapılardan oluşuyor. Hızlı yapılması, kaliteli, ekonomik, yangına ve kimyasal maddelere dayanıklı, estetik, sökülebilir ve bakım maliyetlerinin düşük olması ön üretimli betonarme sistemlerin tercih edilme sebeplerinden bazıları" diye konuştu. Isı izolasyonlu duvar panelleri ve ara katlı sistem çözümlerinin üretim ve montajım da yaptıklarını aktaran Argm, 'Tapı sektöründe uzun yıllara dayalı bir deneyimimiz var. Proje sürecinden üretim ve montaj aşamalarına kadar, kalite kontrol ve mühendislik hizmetlerinin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu konuya gereken özeni gösteriyoruz" dedi. 


Şu anda yaklaşık 40 kişilik istihdamla üretim yaptıklarına değinen Mehmet Argın, "Ön üretimli beton ve konvansiyonel inşaat alanında 30 yılı aşan deneyimi olan firmamız ve uzman ekibimizle hizmet sağlıyoruz. Prefabrike beton ve çelik yapı çözümleri kullanarak ürettiğimiz yapılarla tekstil, mobilya, makine, gıda, ambalaj, hayvancılık gibi sektörlerde tecrübeliyiz. Endüstriyel tesis, lojistik depo, sanayi sitesi, alışveriş merkezi, spor salonu gibi tek veya çok katlı her türlü yapımn proje hazırlanması sürecinden başlayarak anahtar teslimine uzanan bütün aşamalarında yatırımcılara hizmet veriyoruz" diye konuştu. 


Firmalarının tasarladığı prefabrike yapı sistemlerinde mühendislik kurallarına uyduğunu ifade eden Argın, yürürlükteki yurtiçinde ve yurtdışındaki gelişmelere ve yeniliklere paralel olarak, tasarladığımız prefabrike yapı sistemlerinde mühendislik kurallarına uyuyoruz. 


yasa ve yönetmeliklerin ve 6 Mart 2007 tarihinde yürürlüğe giren yeni Deprem Yönetmeliği'nin bütün gereklerini yerine getirdiklerini söyledi. Argm, "Ülkemizin yüzde 92'sinin deprem kuşağı üzerinde olduğu düşünüldüğünde konunun önemi anlaşılır. Yapı elemanlarının ve bağlantılarının tasarımında, üretiminde ve montajında önemsediğimiz bir konu da bölgesel iklim koşullarına bağlı olarak nadiren de olsa ortaya çıkabilecek yoğun kar ve rüzgar yükleri" şeklinde konuştu. 


Dünya Bölge 


Geri Dön