28 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu: Yabancı yatırımcı endişeli!

Ali Ağaoğlu: Yabancı yatırımcı endişeli!

Terörün sektörü de vurduğunu belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Yabancı yatırımcı, sıkıntıları dile getirmiyor ama endişeleri var.” dedi.



Gayrimenkulün nabzının tutulduğu Dubai Cityscape Global 2015, Türkiye gündeminin gölgesinde başladı. 


Terörün sektörü de vurduğunu belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Yabancı yatırımcı, sıkıntıları dile getirmiyor ama endişeleri var.” dedi. Dumankaya Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya da Kuveytli ortağının tedirgin olarak telefonla bilgi aldığını söyledi.


Dünyanın önde gelen emlak ve gayrimenkul fuarlarından Dubai Cityscape Global 2015, Türkiye gündeminin gölgesinde başladı. Önce Dağlıca ardından Iğdır'da yaşanan saldırı haberleri moralleri bozdu. Cityscape'e katılacağı açıklanan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Türkiye'de yaşanan olaylar nedeniyle fuar programlarını iptal ettiği öğrenildi. Fuara katılan firma temsilcileri, yabancı yatırımcıların Türkiye'de yaşanan gelişmeler hakkında Körfezli yatırımcıların kendilerine sorular sorduğunu kaydetti. Gelişmeleri, “Seçilmiş bir hükümet mutlaka kurulmalı. İstikrar için bu olmalı. Terör de bir şekilde engellenmeli. Bu çözüm süreci ile mi olur, ordu mu müdahale eder bilmem. Ama bu olaylar bitmeli.” şeklinde değerlendiren Dumankaya Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya da Kuveytli ortakları Al-Mazaya'nın memleketteki terör olayları nedeniyle telefon açıp bilgi aldığını söyledi.


Bugüne kadar Körfez ülkelerine yaklaşık 2 milyar dolarlık konut satışı yapan Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Türkiye'de yaşanan olumsuz gelişmelerle ilgili, “Konut satarken Türkiye istikrar adası diye satış yapıyorduk. Bu konumumuzu elimizden aldılar, buna rağmen ülkemizin tanıtımına devam ediyoruz.” dedi. Ağaoğlu, sektör olarak yaşanan olaylardan negatif etkilendiklerini ancak kısa sürede toparlanacaklarını belirterek, “Yabancı yatırımcılar, sıkıntıları net olarak dile getirmiyor ama endişeleri var.” diye konuştu.


Avrupa Konutları markasıyla adını duyuran Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Türkiye pazarıyla ilgilenen yabancı yatırımcıların, Türkiye'de yaşanan olumsuz gelişmeleri de takip ettiğini söyledi. Çetinsaya, Körfezli yatırımcının soru işaretlerine rağmen uzun vadeli düşünerek, yatırıma devam ettiğini ifade ederek, “Türkiye'den gelen olumsuz haberler yüreğimizi yakıyor. Ancak Türkiye bunların hepsinin üstesinden gelecektir. Biz ülke olarak 30 yıldır uğraşıyoruz, bunları aşmakta tecrübeliyiz.” diye konuştu.  


İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes ise yurtiçinde yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen yabancıların Türkiye'nin geleceğine inandıklarını vurgulayarak, “Bu olaylar ertelemeye neden oluyor ama vazgeçme eğilimi yok. Kimse bize orada neler oluyor demedi, çünkü dünyanın her yeri bu dönem karışık. İnsanlar büyük resme bakıyor.” dedi.



Zaman


Geri Dön