01 / 05 / 2024

Ali Ağaoğlu'ndan konut alacaklara tavsiye!

Ali Ağaoğlu'ndan konut alacaklara tavsiye!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, üretime devam edilip, gerekli önlemlerin alınması durumunda, Türkiye'nin bu krizden güçlenerek çıkacağını ifade etti



Ali Ağaoğlu:"Önümüzdeki yıl,geçmiş yıllarda yakaladığımız satış grafiğini yakalamayı hedeflemiyoruz ama yatırımlarımıza devam ediyoruz, projelerimizi ertelemeyi kesinlikle düşünmüyoruz" dedi. Sezon açılışı nedeniyle bulunduğu Uludağ Ağaoğlu My Resort Otel'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ağaoğlu, ABD'de başlayan finansal krizin, 2010-2011'e kadar devam edeceği tahmininde bulundu. Ağaoğlu, Türkiye'nin dünyaya entegre olduğunu belirterek, "Dolayısıyla'Türkiye, krizden etkilenmeyecek' ya da 'Kriz, teğet geçecek' demek, bence yanlış" görüşünü dile getirdi.Türkiye'nin, belli dönemlerde ekonomik krizleri sürekli yaşaması nedeniyle, bu konuda tecrübesi olan, hızlı hareket edebilen dinamik bir yapısı bulunduğuna işaret eden Ağaoğlu, "Krizden çıkış için, başta iktidar olmak üzere, muhalefetiyle iş adamıyla herkese büyük sorumluluk düşüyor. Genç ve dinamik bir nüfusumuz var. Üretime devam edip gerekli önlemleri alırsak, Türkiye'nin bu krizden güçlenerek çıkacağını düşünüyorum" diye konuştu.

GÜVENLİ YATIRIM LİMANI TÜRKİYE
Ağaoğlu, ekonomik krize rağmen güvenli yatırım limanları arayan hala çok büyük miktarda fon ve para bulunduğuna işaret ederek, şöyle konuştu."IMF'nin yaklaşık bir ay önce yayımlamış olduğu rapora göre, dünyada yatırım yapılabilecek 3 ülkeden bir tanesi Türkiye... Türkiye'ye ciddi anlamda yatırım yapmak isteyen para sahipleri, büyük fonlar var ama Türkiye'de mevzuat konusunda yaşanan sıkıntılardan çok korkuyorlar. Bu tür şeyleri eğer düzenler,güven verirsek, Türkiye'ye çok ciddi miktarda yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcı bulunuyor."Türkiye'de finans kesiminin, çok güçlü olmasına rağmen gelecek içinendişe duyduğunu dile getiren Ağaoğlu, Merkez Bankasının, gerekli desteğivereceğini açıklayarak, finans kesimini rahatlatabileceğini, dolayısıyla bukesimin de özel sektörü rahatlatacağını ifade etti.

2009 PLANLARI
Ali Ağaoğlu, 2009 yılında 5 projeye başlamayı hedeflediklerine değinerek,şunları söyledi:"Bir kısmı başladı, bir kısmı ise ruhsat ve proje aşamasında bulunuyor. Bodrum projesinde bazı yasal zorunluluklar nedeniyle ara verdik ama diğerprojelerimize devam ediyoruz. Önümüzdeki yıl, geçmiş yıllarda yakaladığımız satışgrafiğini yakalamayı hedeflemiyoruz ama yatırımlarımıza devam ediyoruz,projelerimizi ertelemeyi kesinlikle düşünmüyoruz.

KONUT ALACAKLARA TAVSİYELER VE  TOKİ  KONUTLARI
Bugüne kadar on binlerce konut ürettiğini belirten Ağaoğlu, "Doğru yerde, doğru projeden alım yapanın kaybettiğini görmedim. Faizlerin yüzde 150-200 olduğu kriz döneminde dahi 5 projeyi aynı anda yapıp sattık ki o zaman konut kredisi gibi bir şey de yoktu. Faizlerin yüzde 100 olduğu dönemde bile konut alan kazandı. İhtiyacı olan, alım gücü de varsa bence emlak almanın zamanı" diye konuştu. Ağaoğlu, TOKİ tarafından yapılan konutları da şöyle değerlendirdi:"Devletin hiçbir ticari faaliyette olmasını istemiyorum ama özel sektörün ürettiği projeler, A ve B gelir grubuna yönelik. Özel sektörün C gelir grubuna proje üretmesi, şu an mümkün değil. Barınma hakkı da insanların anayasal bir hakkıdır. Bunu özel sektör yapamıyorsa devletin yapması lazım diye düşünüyorum. TOKİ de bunu başarılı bir şekilde yapıyor, 100-200 YTL taksitle insanları ev sahibi yapıyor."

Geri Dön