Genel

Ali Dumankaya: Markalı konut hem kazanıyor hem de kazandırıyor!

Konut Konferansı’ndaki konuşmasında markalaşmanın önemine değinen Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya “biz sadece inşaat değil değer inşa ediyoruz. ” dedi

Yapı Endüstri Merkezi (YEM) tarafından 21 Ekim 2010’da düzenlenen ve Dumankaya İnşaat’ın sponsorları arasında bulunduğu İstanbul Konut Konferansı 2010’da Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya konuşmacı olarak yer aldı. 21 Haziran’da “Markalaşan Konut Kazanıyor” isimli oturumda söz alan Ali Dumankaya markalaşmanın önemine değinerek markalaşma yolundaki başarılı uygulamalarını katılımcılarla paylaştı.

İnşaat sektöründe markalaşmanın hızla gelişen önemli bir süreç olduğunun altını çizen Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya; “inşaat firmalarının marka olma yolunda yaptıklarının hem tüketiciler hem firmalara hem de sektöre çok olumlu katkıları oluyor. Daha doğrusu markalı konut hem kazanıyor hem de kazandırıyor. 47 yıllık geçmişimizle köklü firmaların başında geliyoruz ama bu bir marka olabilmek için tek başına yeterli bir şey değil, yanında tüketicilerin zihninde sizinle ilgili bir algı oluşturacak başka birçok olguyu da vermeniz gerekiyor. Biz Dumankaya markasının DNA’sını sorguladık ve buna göre kendimizi Kente Kimlik Katan Yaşam Alanları Kazandırmak olarak konumladık ve tüm faaliyetlerimizi bu yönde geliştirdik. Biz sadece inşaat değil değer inşa ediyoruz. Marka olabilmek için sizi ayrıştıran değerler olmalı Dumankaya olarak kendimizi yenilikçi olarak tüketicilerin zihninde konumlamak için çok ciddi çalışmalar yaptık. Son 10 yıldır geliştirdiğimiz tüm konut projelerinde sektöre öncülük edecek yenilikleri projelerimize kazandırmayı benimsedik. Bunun neticesinde İstanbul içerisinde yaptırdığımız bir araştırmada sektörümüzde akla ilk gelen iki markadan birisiyiz ve tüketici tarafından yenilikçi olarak biliniyoruz” dedi.

Sektörün önemli kuruluşlarını bir araya getiren Konut Konferansı’nın sektör için önemine değinen Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, “Konut Konferansı ülkemiz gayrimenkul ve inşaat sektörünün gelişimi açısından son derece önemli bir organizasyon. Ülkemizin önde gelen gayrimenkul şirketlerinin üst düzey yöneticileri, sektörün ileri gelenleri ve uzmanlarını bir araya getiren bu tür organizasyonların sektörümüzün gelişimine ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyoruz ve bu tür organizasyonları destek olmayı sürdüreceğiz” dedi.