06 / 05 / 2024

Ali Fidan Düzce'deki 300 yataklı hastane inşaatını inceledi!

Ali Fidan Düzce'deki 300 yataklı hastane inşaatını inceledi!

Düzce Valisi Ali Fidan, Aziziye Mahallesinde yapımı devam eden Düzce 300 Yataklı Hastane İnşaatında incelemelerde bulundu. Fidan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri ve İl Sağlık Müdürüne, çalışmaları takip etmelerini söyledi.



Vali Ali Fidan göreve geldiği günden bu yana kamu yatırımları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler alıyor. Vali Fidan bu kapsamda 300 yataklı Devlet Hastanesi inşaatını inceledi. İncelemeleri sırasında Vali Ali Fidan’a Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Zülfü Kılıç, İl Sağlık Müdürü Mahir Arslan, İnşaatın Müteahhit Firma Yetkilisi Selahattin Çalpan ve teknik personel tarafından inşaatın genel durumu ile ilgili bilgiler verdi.

Yetkililer hastane inşaatı ile ilgili olarak “Hastane inşaatımız bodrum hariç üç katlı, 54 bin metrekare kapalı alana sahip. İnşaatın fiziki gerçekleşmesinin yüzde 78’dir. 300 yatak kapasiteli olan hastanenin kapasitesi 50 yatak daha artırılabilir. Çalışmalar buna uygun olarak yürütülüyor” dediler.

Vali Ali Fidan, binanın tüm katları dolaşarak hasta odaları, ameliyathane, yoğun bakım üniteleri, ilaç hazırlama odası, acil girişi, helikopter pisti ve otoparkı inceleyerek teknik personelden proje üzerinde de bilgi aldı.


VALİ’DEN TALİMAT

Vali Ali Fidan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri ve İl Sağlık Müdürüne, çalışmaları takip etmelerini, vatandaş merkezli çalışmalara önem vermelerini bunun için de danışma ve modern karşılama bürolarının oluşturulması talimatını verdi.

Fidan, Düzce için hastanenin önemli olduğunu vurgulayarak hastanenin Düzce’mizi genel olarak etkilediğini, hastanemizin acilen açılması gerektiğini, bu nedenle işçi sayısının artırılarak hafta sonunda da çalışmaların sürdürülmesini ve binanın en kısa sürede bitirilmesini hastane inşaatı yüklenici firma sahibi Selahattin Çalpan’dan istedi.



Hürriyet 


Geri Dön