28 / 04 / 2024

Düzce'deki 300 yataklı hastane 2015'te açılacak!

Düzce'deki 300 yataklı hastane 2015'te açılacak!

Düzce’nin Aziziye Mahallesi’nde yapımına başlanan 300 yataklı devlet hastanesi inşaatını gezen Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, son tarihi verdi. Kafkas hastaneyi yapan müteahhitle sıkı bir tarih pazarlığına girdi...




Yaşanan sıkıntılar nedeniyle bir türlü bitirilemeyen 300 yataklı devlet hastanesi için Düzce’yi ziyaret eden Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas, hastanenin yapım işini üstlenen müteahhit Selahattin Çalpan’a 29 Ekim 2014 tarihinde hastanenin bitirilmesini söyledi. Yapılan tarih pazarlığı sonrasında hastanenin en geç 23 Nisan 2015’te açılması kararlaştırıldı.


Düzce’nin Aziziye Mahallesi’nde yapımına başlanan 300 yataklı devlet hastanesi inşaatını gezen Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, son tarihi verdi. Kafkas hastaneyi yapan müteahhitle sıkı bir tarih pazarlığına girdi.


Bakan Yardımcısı Kafkas, hastane incelemesi sırasında yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Burayı yapan müteahhit arkadaş tıkandığın yerlerde bizi arıyorsun biz sana yardımcı oluyoruz. Burada bir müteahhit tavsiye edildi. Bu arkadaşlarımızın eski ekiple ilişkisi yok. Burada bir talihsizlik yaşandı. Sakındığın göze çöp batarmış. Recep Akdağ döneminde ilk çıktığımız ihalede Erzurum’un en büyük hastanenin ihalesini tavsiye ettik. Benim ilçede müteahhiti 4 kez tavsiye ettik. Bu işlerde siz müteahhit seçemezsiniz. Burada bir talihsizlik yaşadık. İkinci defa ihalesi yapılan bir inşaat. Burada arkadaşlarımız iyi gidiyor. 200 işçinin altına düşmeden işlerine devam edecekler. Para ödenmesi sıkıntısında sorun yaşamayacaksınız. Siz bu hastaneyi cebinize koyup götürmeyeceksiniz. İhale bedeli 67 milyon 580 bin lira. Yaklaşık 150 milyonluk bir yatırıma imza atıyoruz. Hastanenin yapılması standardı yükseltecek. Depreme dayanıklılık konfor ve hizmet anlamında ileri teknolojik anlamda muhteşem bir hizmet olacak. Düzce halkı buraya sahip çıkmalıdır. Bakanlık olarak burasının gecikmesinden rahatsız oluyoruz. Bu büyüklükte ihale alan müteahhit eskiden 10 senede bitirmiyordu. Fiyat yükseltmesi yapıyordu. Biz anahtar teslimi ihale yaptığımız için 10 senede bitirirse aynı parayı alacak 1 senede de aynı parayı alacak.”


Hastane inşaatını üstlenen firmanın sahibi Selahattin Çalpan ise bazı zorluklar yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: “Düzce halkı duysun bir lira borcumu ispatlasınlar ben her şeyi bırakıp çeker giderim. Burada beton almakta zorluk çekiyoruz. Lütfen bize bu konuda yardımcı olsunlar. Biz elimizden geleni yapacağız. Ama bu sene bitirmek için gayret ediyoruz”


Konuşmaların ardından Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ve müteahhit Selahattin Çalpan arasında tarih pazarlığı başladı. Bakan Yardımcısı Kafkas, hastanenin 29 Ekim 2014 tarihinde bitirilmesini istedi. Müteahhit Çalpan ise yetiştiremeyeceklerini söyledi. İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu’nun 23 Nisan 2015’te bitirilmesi teklifi kabul edildi.



Doğu Rehberi


Geri Dön