02 / 05 / 2024

Ali Keleş: Antalya için deprem master planı yapılmalı!

Ali Keleş: Antalya için deprem master planı yapılmalı!

Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Keleş, Antalya'da olası bir deprem için hazırlıklı olunması gerektiğini belirterek "Bir an önce Deprem Master Planı'na sahip olmak istiyoruz" dedi.



Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Keleş, ülkede afet riskini azaltmaya yönelik ulusal afet politikalarının hala oluşturulmadığını söyleyerek, "Bir an önce Deprem Master Planı'na sahip olmak istiyoruz" diye söyledi. 


Antalya'da 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şubesi üyeleri tarafından basın toplantısı düzenlendi. Atan Park Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Keleş, deprem başta olmak üzere tüm afetler konusunda toplumsal bilinçlenmeyi ve kamusal örgütlenmeyi hedeflediklerini belirterek, bu amacın ise ne kadar gerçekleştiği konusunda ciddi kaygı içinde olduklarını vurguladı. Keleş," Ülkemizde afet yönetimi konusunda çağdaş ülkelerin uygulanan strateji değişikliği benimsenmesine rağmen, deprem zararlarını azaltma çalışmaları yerine, yine eski alışkanlıklarımıza dönerek günü kurtarma ve yara sarma politikalarının uygulandığına tanık olmaya başladık" diye konuştu. 

'DEPREME HAZIRLIKLI OLMALIYIZ' 

Başkan Keleş, deprem konusunda bu kadar yüksek riske sahip olan ülkede deprem zararlarının azaltılması konusunda yapılacak çalışmalarda oda olarak her zaman göreve hazır olduklarını söyledi. 

Ülkede afet riskini azaltmaya yönelik ulusal afet politikalarının hala oluşturulmadığına dikkat çeken Keleş, ülkede afet tehlike haritalarının hazırlanmadığını kaydetti. Keleş, "6306 sayılı yasa ve Kentsel Dönüşüm Projeleri, depreme dirençli kentlerimiz yerine kentsel imar rantlarını dönüştürmenin bir aracı olmanın ötesine geçmemiştir. Bu yasayla, afetlere karşı sağlıklı ve güvenli yapı oluşturma, deprem istismarına kurban edilmiştir" dedi. 


Antalya'da olası bir depreme hazırlıklı olunması gerektiğini ifade eden Başkan Keleş, bir an önce Deprem Master Planı'na sahip olmak istediklerini söyledi.


Antalya Gündem


Geri Dön