12 / 05 / 2024

Ali Kurt'tan barınma sorunu için '1 milyon boş konut kamulaştırılsın' önerisi! 

Ali Kurt'tan barınma sorunu için '1 milyon boş konut kamulaştırılsın' önerisi! 

ĶİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, hükümetin yeni konut üretimi için ayırdığı 30 milyar TL ile megakent İstanbul'da boş olan 1 milyon konutun kamulaştırılması önerisinde bulundu... 



Ali Kurt, konuyla ilgili açıklamasında, "Çünkü bitmiş konutta finansman maliyeti koymasına gerek yok. Kentte 1 milyona yakın boş konut olduğu söyleniyor. Eğer bu doğruysa bunun 500 bininin sağlam olduğu düşünülürse ve İstanbul'da 300 bin riskli yapı varsa bu riskli yapı stokunu 1 günde taşıma imkanımız olacak" ifadelerini kullandı ve megakent için esas çılgın projenin bu yapıların kamulaştırılması olduğuna dikkat çekti. 

Ali Kurt tan barınma sorunu için 1 milyon boş konut kamulaştırılsın önerisi! 

İstanbul Yenileniyor projesine 1 Temmuz 2021'de başladıklarını dile getiren Ali Kurt, Eskiden dönüşüm için verdiğimiz teklif 90 gün geçerliydi. Şimdi 15 güne indi. Akşamdan sabaha inşaat maliyeti değişiyor. 1 yıl ortalama inşaat maliyeti 2 bin 500 TL idi. Şu anda 8 bin 500 TL’ye zor yaparız” açıklamasında bulunarak maliyetlerde yaşanan artışın da altını çizdi. 

Hükümetin bugüne kadar hep satışı destekleyici çözümler sağladığını dile getiren Ali Kurt, sıralamada yanlış olduğunu aktararak, "Burada sıralamada yanlışlık var. Halbuki öncelik sıralaması üretimde olmalıydı. Bunun için de sosyal konut ve kentsel dönüşüm projelerinde inşaata yüzde 8 ile 18 arasında değişen KDV'yi sıfırlayarak üretim maliyetini yüzde 15 düşürüp yeni konutu teşvik edilebilirdi" açıklamasında bulundu. 

İstanbul Yenileme Platformu ile onaline şekilde iskli yapı sahiplerine başvuruda bulunarak binalarını dönüştürme imkanı sunduklarına vurgu yaparak, "Burada şartımız mülkiyet problemi, plan problemi olmayacak. İstanbul'da 300 bin riskli yapının yüzde 70 ile 80'ini bu kapsamda çözebileceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Ali Kurt tan barınma sorunu için 1 milyon boş konut kamulaştırılsın önerisi! 

Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre; megakent İstanbul’da artık mahalle arasında tek blok riskli bina sahibi vatandaşların bile başvuru yapabileceğini dile getiren Kurt, Beşiktaş ve Kadıköy'de bunun örneğinin yaşandığını belirtti ve burada o günün inşaat maliyeti neyse onu baz aldıklarının altını çizerek, "Bugün İstanbul'da metrekare maliyeti 10 bin TL. Satış maliyetinin de 16 bin TL olması lazım" dedi. 

TOKİ'den yüzde 10 peşinatla ucuz 2+1, 3+1 müjdesi! 1.922 TL'den başlayan taksitlerle ev sahibi olma fırsatı!

85 bin TL'ye ev sahibi olabilirsiniz! Prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 4 Haziran 2022 fiyat listesi...

İslam Memiş'ten şok eden dolar tahmini! Bu senaryo gerçekleşirse dolar dibi görecek!


Geri Dön