06 / 05 / 2024

Ali Özinönü: Ya enerjiye teşvik gelecek ya da yatırımlar kaçacak!

Ali Özinönü: Ya enerjiye teşvik gelecek ya da yatırımlar kaçacak!

Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri ihracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özinönü, çimento, cam ve seramik gibi sektörlerin net katma değer yarattığına dikkat çekti...



Geçen yıl yüzde 2 artışla 3,4 milyar dolar ihracata imza atan birlik, 2023 hedefleri olan 7,3 milyar dolara ulaşmakta kararlı olduklarını açıkladı. Birliğe üye tüm sektörlerin bir yandan mevcut ülkelerde pazar payını artırırken bir yandan day pazar araştırmasını sürdüğüne de dikkat çekildi.



 'Ya enerjiye teşvik gelecek ya da yatırımlar kaçacak' 



Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri ihracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özinönü, çimento, cam ve seramik gibi sektörlerin net katma değer yarattığına dikkat çekti. 


Dünya pazarlarında önemli yer edindiklerini ifade eden Özinönü şöyle devam etti: "Sektörlerimizin rekabetçi yapısının korunması için enerji ve işçilik maliyetlerinde iyileştirme gerekmektedir. Kamudan bu çabamızın desteklenmesini istiyoruz. Enerjinin vergilendirmesinde AB mevzuatına uyumu, bizler için hayati önem taşımaktadır. Aksi takdirde mevcut girdi maliyetleri nedeniyle, üç sektör için de bölge coğrafyasında yurtdışı yatırımların gündeme gelmesi mümkün görünmektedir." İnşaatta durgunluk Gayrimenkul sektörünün 2012 rakamlarına geri döneceğini öngördüklerini belirten Özinönü, birlik olarak 2014'te yeni inşaatlarının sayısında azalma olacağını düşündüklerini söyledi. Mevcut projelerin tamamlanmasında bir sıkıntı oluşmayacağını aktaran Özinönü, şu ana kadar inşaat firmalarının ödemelerinden yana da bir sıkıntı olmadığını aktardı. 


Bugün Gazetesi 


Geri Dön