19 / 05 / 2024

seramik sektörü yatırımları

seramik sektörü yatırımları

Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri ihracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özinönü, çimento, cam ve seramik gibi sektörlerin net katma değer yarattığına dikkat çekti...

İnşaat sektörü devlerinden 2024 yerel seçim değerlendirmesi! İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar bekliyoruz

30 Mart 2024 Yerel Seçimlerin ardından inşaat sektörü devlerinden açıklama geldi. İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar beklediklerini açıklayan uzman isimlerden önemli açıklamalar geldi.

ÇİB Başkan Yardımcısı Dalbeler: Çelik sektörü karanlığa doğru ilerliyor!

Türk sanayicileri, enerji maliyetlerindeki yükselişlerin çimento, çelik, alüminyum ve seramik sektörü üzerindeki etkilerini yorumladı.

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı!

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı. Kamuda bu sene konut sektöründe 72 proje için ayrılan 789 milyon 273 bin lira değerindeki yatırımın 454 milyon 223 bin TL'sini AFAD kullanacak. Bahsedilen konut yatırımları içinde ilk sırada 454 milyon 223 bin lirayla AFAD var. 

Gayrimenkul sektöründe franchise yatırımları hızlandı!

Salgın sürecinde tüketici alışkanlıklarında değişiklikler yaşanırken, franchise ve bayilik sektörü de yeni sürece ayak uyduruyor. Gayrimenkul sektöründe de franchise yatırımlarına hız verildi.

BAE inşaat sektöründe yatırımlarını azaltıyor!

Yabancı yatırımcıları ülkesine çekmek için Suriye ile yarışa giren BAE inşaat ve emlak sektöründeki yatırımlarını azalttı. 

Kamunun konut sektörü yatırımlarında 'aslan payı' afet konutlarının!

Kamuda bu yıl konut sektöründe 95 proje için 454 milyon 944 bin liralık yatırım yapılması planlanıyor. Kamunun konut sektörü yatırımlarında "aslan payı" afet konutlarının oldu.

Çimento sektöründen yeni ekonomik programına onay!

Çimento, Cam ve Seramik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, yeni ekonomik programın, son 2 ayda üst üste atılan hayati adımlardan bir yenisi olarak gördüklerini ve çimento, cam, seramik sektörü olarak reform paketini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Yatırım Programı'ndaki konut sektörü yatırımları!

2019-2021 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları Resmi Gazete'de yer aldı. İşte Yatırım Programı Rehberi'ndeki konut sektörü yatırımları..

İnşaat sektöründe yatırımlar canlanıyor!

Kamu ve özel sektör yatırımları ve makine ve teçhizat yatırımları değerlendirirken, “inşaat” harcamalarının ayrıntısına bakıldığında da inşaat sektöründe yatırımların canlandığını görüyoruz. 

İnşaat sektörü kentsel dönüşüm ve kamu yatırımları ile büyüyecek!

2017 yılını değerlendiren Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, gelecek dönemde inşaat sektörünün kentsel dönüşüm ve kamu yatırımları ile büyüyeceğini söyledi..

Regus Türkiye'de yatırımlarına hız verdi!

Hazır ofis alanları sektörünün dünyadaki en önemli ismi olan Regus Türkiye'de yatırımlarına hız verdi.

Haluk Hasanoğlu: Yatırımlar kuzeye kayıyor!

2018'de çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini vurgulayan HASANOĞLU inşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Hasanoğlu sektörle ilgili olarak "Yatırımların kuzeye kaymaya başladığını görüyoruz" dedi.

Kamu yatırımlarına tam gaz devam!

Orta Vadeli Mali Plan’a göre kamu yatırımları, özel sektör yatırımlarını tamamlayacak. 2018 bütçesinde eğitim, sağlık, bilim-teknoloji, ulaştırma, sulama, içme suyu ve kanazalizasyon yatırımları öncelikli olacak..

seramik sektörü yatırımları Haberi

seramik sektörü yatırımları

Geçen yıl yüzde 2 artışla 3,4 milyar dolar ihracata imza atan birlik, 2023 hedefleri olan 7,3 milyar dolara ulaşmakta kararlı olduklarını açıkladı. Birliğe üye tüm sektörlerin bir yandan mevcut ülkelerde pazar payını artırırken bir yandan day pazar araştırmasını sürdüğüne de dikkat çekildi.



 'Ya enerjiye teşvik gelecek ya da yatırımlar kaçacak' 



Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri ihracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özinönü, çimento, cam ve seramik gibi sektörlerin net katma değer yarattığına dikkat çekti. 


Dünya pazarlarında önemli yer edindiklerini ifade eden Özinönü şöyle devam etti: "Sektörlerimizin rekabetçi yapısının korunması için enerji ve işçilik maliyetlerinde iyileştirme gerekmektedir. Kamudan bu çabamızın desteklenmesini istiyoruz. Enerjinin vergilendirmesinde AB mevzuatına uyumu, bizler için hayati önem taşımaktadır. Aksi takdirde mevcut girdi maliyetleri nedeniyle, üç sektör için de...