02 / 05 / 2024

Ali Özkaya, Afyonkarahisar'a yapılacak yatırım planlarını anlattı!

Ali Özkaya, Afyonkarahisar'a yapılacak yatırım planlarını anlattı!

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Milletvekili Av. Ali Özkaya, Afyonkarahisar'a yapılan, devam eden ve yapılması planlanan yatınmlarla ilgili bilgiler verdi.



Afyonkarahisar için öncelikli yatırımın hızlı tren olduğunu belirten Özkaya, yapımı yanm kalan Müze'nin de 2016 yatırım programı içine alındığını kaydetti. Dinar'da kurulması planlanan termik santralin de önemli yatmmlar arasına gireceğini kaydeden Özkaya, "Dinar'da yapılacak termik santralin maliyeti, 3'üncü Boğaz Köprüsü'nün 3 katı. Dinar'daki rezerve, Türkiye'deki rezervler arasında ilk 4'te. Buyatınm hemen yapılacak bir yatırım değil. Sadece inşaatı 4-5 yıl devam ediyor" dedi 


MAĞDURİYET OLMAYACAK 

Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak'taki AK Partili milletvekillerinin Başbakan rof. Dr. 

Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü hatırlatan Milletvekili Av. Alı Özkaya, açıklamasına şöyle devam etti, "Toplantıda Afyonkarahisar'ın sorunlan ve yatmmları konuştuk. Otoyol konusu gündeme geldi. Başbakanımız Kütahya milletvekillerine 'Otoyol nereden geçsin' diye sordu. 'Kütahya'dan' dediler. Bize sordular 'Afyon'dan' dedik. Afyon, otoyolda hiçbir şekilde mağdur olmayacaktır Aynca Yarım kalan Yeni Müze ile ilgili Sayın Kültür ve Turizm Bakanımızla görüştük.  TOKİ  ile daha önce görüşmüştük, TOKİ 'Bu işi biz yapamayacağız1 dedi ve bıraktı. Müze, buyılkiyatınm programına alındı. Allah'ın izni ile yapılarak halkımızın hizmetine sunulacak." 


MANDA KAYMAĞI İLE İLGİLİ PROJE HAZIRLANDI 

Manda kaymağı ile ilgili de bir çalışma yürütüleceğini aktaran Milletvekili Özkaya, "Manda kaymağı ile ilgili bir proje hazırlandı. Afyonkarahisar'a 1000-1500 manda getirip standardı yüksek bir şekilde, satışa uygun kaymakların üretileceği bir sistem üzerinde çalışılıyor. 

Bununla ilgili 3 proje hazırladı" diye konuştu. Milletvekili Özkaya, konuşmasının ardından gazetecilerin soruları yanıtladı. Milletvekilimiz Özkaya'ya basın toplantısında İl Başkanımız İbrahim Yurdunuseven ile İl Başkan Yardımcımız Mustafa Ötkenkatıldı


Hisar


Geri Dön