06 / 05 / 2024

Ali Ulvi Orhan: İnşaatla büyüme bir yere kadar üretime dayalı ekonomi gerek!

Ali Ulvi Orhan: İnşaatla büyüme bir yere kadar üretime dayalı ekonomi gerek!

Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği ( OTİAD ) Başkanı Ali Ulvi Orhan daha önce dünyada yaşanan krizlerden çok fazla etkilenmediklerini ancak bugün durumun tersine döndüğünü vurguladı.




İnşaatla büyüme bir yere kadar üretime dayalı ekonomi gerek Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği (OTİAD) Başkanı Ali Ulvi Orhan daha önce dünyada yaşanan krizlerden çok fazla etkilenmediklerini ancak bugün durumun tersine döndüğünü vurguladı. Orhan "1994 ve 2001'deki krizler Türkiye'nin kriziydi. İhracata dayalı olduğumuz için iç krizden çok etkilenmedik. 2008'deki krizden Osmanbey'in mal sattığı ülkeler dünya ekonomisine çok entegre olamadığı için yine etkilenmedik. 2013'teki kriz ise etkilemeye başladı. Çünkü çevre ülkelerin tamamında bir kriz var. 


Hiç hissetmediğimiz şiddette krizi hissettiğimizi söyleyebiliriz" dedi. Türkiye ekonomisinin gayrimenkul ve inşaat sektörüyle belli bir yere kadar büyüdüğünü belirten Orhan "Üretim, ihracat ve istihdama dayalı ekonomi modeline dönmezsek çok sıkıntı olacak. Firmalar özellikle üretim bazlı olanlar gün geçtikçe küçülüyor. İthal ürünlerdeki korunma tedbirleri rekabet şansımızı zorluyor" diye konuştu. 


SERCAN AKINCI-GAMZE ŞENER/Dünya Gazetesi 


Geri Dön