03 / 05 / 2024

Aliağa Ticaret Odası İzdemir Enerji'yi ziyaret etti!

Aliağa Ticaret Odası İzdemir Enerji'yi ziyaret etti!

Üye ziyaretlerini geleneksel hale getiren Aliağa Ticaret Odası(ALTO), gerek yeni yatırım yapan gerek de yeni uygulamalarla Aliağa ve ülke sanayisini ileri taşıyan üyelerini ziyaret etmeye devam ediyor.



Üye ziyaretlerini geleneksel hale getiren Aliağa Ticaret Odası(ALTO), gerek yeni yatırım yapan gerek de yeni uygulamalarla Aliağa ve ülke sanayisini ileri taşıyan üyelerini ziyaret etmeye devam ediyor. Bu kapsamda ALTO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, İZDEMİR ENERJİ’yi ziyaret ederek yapılan yatırımlar ve fabrika içi uygulamalar hakkında detaylı bilgi aldı.


Ziyaretçileri İZDEMİR ENERJİ A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Baştuğ karşılarken fabrika yöneticileri de ziyarette hazır bulundu. ALTO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, üretim tesislerini gezdikten sonra Genel Müdür Atila Koçak ve İşletme Müdürü Kaan Uzuner'den fabrika hakkında bilgi aldı.


‘Bölgemizin Gelişmesi İçin Her Zaman İşbirliğine Hazırız’


 Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Genel Müdür Baştuğ’a Aliağa’nın gelişimi ve bölgesel yatırımlar konusunda bilgi verdi. Saka, İzdemir Enerji’nin dünya standartlarının üstünde, çevreci bir anlayışla sürdürdüğü yapılanma çalışmalarını memnuniyetle izlediklerini belirterek, bu paralelde yapılacak yeni yatırımlarla da İzdemir 

Enerji’nin sektörde daha güçlü bir oyuncu haline dönüşeceğini kaydetti.


Saka, “İzdemir Enerji, Aliağa’da üreten, Aliağa’da kazanan ve burada istihdam yaratan önemli bir kuruluşumuz. Bizler, Aliağa’da birlikte yaşıyoruz. Birlikte yaşadığımız bu bölgeyi hep beraber büyüteceğiz. İzdemir Enerji’nin gelişmesi, bölgemizin büyümesi, istihdamın artması, insanlarımızın iş sahibi olabilmesi için her zaman Aliağa’daki kurumlar olarak işbirliğine hazırız” diye konuştu.


‘Nitelikli İş Gücü İçin Bölgedeki Firmalarla Birlikte Ortak Projeler Üretilmeli’


 Aliağa’daki işletmelerin devam eden yatırımlarına karşılık eğitimli iş gücüne sahip olamadıklarına dikkat çeken Başkan Saka, “Eğitimli ve kalifiye eleman eksikliği ilçemizin en önemli sorunlarının başında gelmektedir. Aliağa’da faaliyet gösteren sektörlerin neredeyse hemen hepsi nitelikli teknik eleman konusunda sıkıntı çekmekte ve aradığı nitelikteki elemanı bulamamaktadır. Aliağa olarak eğitimli bir toplum ve nitelikli iş gücüne sahip olmalıyız, bu gücü sağlamak adına da ALTO olarak ilçemizde bulunan firmaların da etkin desteğiyle birlikte önemli projelere imza atmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.


‘İstihdam da Bölge Halkına Öncelik’


 2011 yılında inşaatına başlanan ve inşaat sürecinde bin 200 kişinin çalıştığı, bugün ise faaliyetine 300 kişiye doğrudan olmak üzere, yardımcı ve hizmet sağlayıcı şirketler ile birlikte yaklaşık 500 personele istihdam sağlayan İZDEMİR ENERJİ Elektrik Üretim  İzmir  Aliağa Termik Santralı, Türkiye ve bölge için elektrik üretmeye başladı. 380 milyon dolara mal olan ve 350 megawatt kurulu güce sahip olan santral yıllık 2 milyar 562 milyon kilowatt saat elektrik enerjisi üretimi ile Türkiye'deki elektrik enerjisi ihtiyacının yaklaşık yüzde 1'ini karşılamakta. 


‘Dünya’nın En Çevreci Santrallerinden Biri’


 Aliağa'da kurulan santralde, Almanya'dan daha ileri bir filtreleme sistemi kullandıklarını belirten İzdemir Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Baştuğ, "Termik santrallerin geçmişteki kötü imajının yeni nesil santral yatırımlarını engellememesi gerektiğini hep söyledik. İstendiği takdirde çevreye duyarlı santrallerin yapılabildiğinin en iyi örneğinin Almanya'da olduğunu ifade ettik. Şuan da da çevreye duyarlı santrallerin en iyi örneklerinden birini de Aliağa'ya kazandırdığımız için mutluyuz” dedi. 


‘Toz Emisyonunda Dünyada İlkiz’


 Santralımız sadece ulusal standartlara değil, AB ve ABD çevre kriterlerine de uyumlu. Özellikle toz emisyonu açısından, 1 metreküp gazda 10 miligramla dünyada bir ilke imza atıyoruz. Çünkü AB'nin gelecekte uygulayacağı toz standardını bugünden uygulamaya geçirdik. Hali hazırda AB, büyük yakma tesislerinde toz emisyonu standardı olarak 30 mg/Nm3, Almanya ise 20 mg/Nm3 olarak uyguluyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ise Aliağa'nın hassas bölge olmasından ötürü bu standardı daha da katılaştırarak 10 mg/Nm3'e indirdi. Bunun üzerine biz de dünyada ilk olmaya ve hastane gibi termik santral yapmaya söz verdik ve başardık" dedi.


'Duman Değil Buhar'


 Santralın çevre yönetmeliklerine uygun üretim yaptığına dikkat çeken Baştuğ, ayrıca santralın ilgili bakanlık tarafından online olarak de izlendiğini kaydetti. Halkın, 'Çevre kirlenecek' konusundaki kaygılarını gidermeye çalıştıklarını belirten Baştuğ, "Yeni teknolojiyi bilmeyenler, 'Termik santral çevreye zarar verir' dediler. Biz bu işe başlarken temiz santral yapacağız demiştik ve yaptık. Bu konuda herkesin içi rahat olsun. Biz de bu şehirde yaşıyoruz' dedik ve dediğimiz gibi de yapmanın kıvancını yaşıyoruz" diye konuştu.


Geri Dön