01 / 05 / 2024

Aliağa'da 1. Demir Çelik ve Enerji Zirvesi yapıldı!

 Aliağa'da 1. Demir Çelik ve Enerji Zirvesi yapıldı!

'1. Demir Çelik ve Enerji Zirvesi', Aliağa Ticaret Odası'nda, uluslararası katılımla yapıldı



İtalya, İngiltere, Almanya ve Hindistan'dan davetlilerin bulunduğu zirvede, sektördeki yeniliklerin, yeni teknolojilerin ve temiz enerji kullanımının sektörlere entegre edilmesi gibi konular ele alındı. 


Zirvede konuşan Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, böyle bir organizasyona evsahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. 

Saka, ''Aliağa'da tüm dinamikler hızla gelişiyor. Sanayi ve ekonomi yeni yatırımlarla büyümeye, nüfus da artmaya devam ediyor. Böyle hızlı gelişmelerin yaşandığı bir şehirde, gelişmelere paralel ihtiyaçlar doğuyor. Bugün gerçekleştirdiğimiz organizasyonla hem sanayimizin çevreye duyarlı teknolojilerle kendisini yenilemesine zemin oluşturmayı, hem de sektörlerindeki yenilikleri takip etmelerini sağlamayı amaçladık'' dedi. 

Zirvede İtalya'dan gelen CSM firması yetkilileri, enerji kullanımında yeni teknolojiler; İngiltere'den gelen Aspect Enterprise Solutions firması yetkilileri, yönetim ve finans organizasyonlarında risk yönetimi; Hindistan'dan gelen EICS firması görevlileri de demir-çelik ve enerji sektöründeki fabrikaların yeni teknolojilerle kendilerini geliştirme fırsatları konusunda sunumlar yaptı. 


Zirvede ayrıca, Almanya'dan gelen Linde Gas firması görevlileri ise, enerji sektöründeki yenilikleri ve yenilenebilir enerji kaynaklarının demir, çelik ve enerji sektörlerine nasıl entegre edilebileceği konusunda katılımcıları bilgilendirdi. 

Zirveye katılan Türkiye Demir Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan da, bu tür organizasyonların önemine işaret ederek, Aliağalı sanayicilerin, yeni teknolojilere ilişkin bilgi edinme fırsatı bulduğunu kaydetti. 

Yayan, zirvenin ayrıca, sektör temsilcilerine ikili görüşmeler aracılığıyla işbirliği yapma olanağı sağladığını da belirtti. 

     

Çevreciler zirveyi protesto etti

     

Öte yandan, zirveyi protesto eden bazı çevre örgütü temsilcileri, Aliağa Ticaret Odası önünde basın açıklaması yaptı. 

Topluluk adına konuşan Elektrik Mühendisi Muammer Argun, şunları söyledi: ''Toplantının temel esprisi, bölgemizdeki ark ocaklarının daha da genişletilmesi. Bunun bölgemize neye mal olacağı, ark ocaklarının gereksinimi olan enerji ihtiyacının, beraberinde yeni termik santraller doğuracağı meydandaydı. Bu termik santrallerin, gemi söküm tesislerinin ve ark ocağına dayalı çelik üretiminin çevreye, topluma getireceği, olumlu, olumsuz konularda fazla bir görüş gelişmedi.'' 



A.A.



Geri Dön