25 / 07 / 2024

Aliağa'da İlk TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı!

Aliağa'da İlk TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı!

TÜBİTAK İle Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan “Eğitimde işbirliği protokolü” kapsamında İzmir’in Aliağa ilçesinde TOKİ Ortaokulu’nda açılan TÜBİTAK Bilim Fuarında 170 öğrencinin hazırladığı 65 proje sergileniyor...


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!



Bilim Fuarının açılışına katılan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’a öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Başkan Oğuz’un etrafında sevgi yumağı oluşturan öğrenciler, projelerinin detaylarını anlatmak için birbirleriyle yarıştı. Fuardaki birbirinden ilginç projeleri inceleyen ve öğrencilere başarılar dileyen Başkan Oğuz, öğrencilere tavsiyelerde de bulunarak, “Rehberiniz Bilim olsun” dedi.



Bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi ve öğrencilerin bilime yönlendirilmesi amacıyla Türkiye genelinde bin pilot okulda başlatılan TÜBİTAK Bilim Fuarları, İzmir’de 12 ortaokul ve 18 Lisede açılıyor. Proje kapsamında Aliağa’daki ilk TÜBİTAK bilim fuarı Aliağa  TOKİ  ortaokulunda açıldı. Fuarın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. 

Törene Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, öğretmenler veliler ve öğrenciler katıldı. 


Fuarın açış konuşmasını yapan Aliağa TOKİ Ortaokulu Müdürü Aytekin Tiktaş, fuarın öğrencilerin bilime ilgi duymasına ve bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesine katkıda bulunacağını söyledi. 

Konuşmanın ardından fuarın açılış kurdelası Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı ve öğretmenler tarafından kesildi. 


ÖĞRENCİLER PROJELERİNİ TANITTI

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, fuarda sergilenen her proje ile yakından ilgilenerek öğrencilerden proje detay bilgileri aldı. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Oğuz, fuarın öğrencileri düşünen, sorgulayan ve çözüm arayan bir düşünce yapısına kavuşturacağını söyledi. 

Fuarın Türkiye’deki patent sayısını arttırmak, inovasyon ve ARGE’yi geliştirmeyi amaçladığını söyleyen ve Öğrencilere “Yaşamınız boyunca rehberiniz bilim olsun. Düşünün, sorgulayın, araştırın ve çözüm arayın” diye konuşan Başkan Oğuz, öğrencilerin 19 Mayıs Ata’yı anma gençlik ve Spor bayramını da kutladı. 


FUAR, 19 MAYIS’A KADAR AÇIK

TÜBİTAK Bilim Fuarında 170 öğrenci, 65 projeyi sergiledi. Fuarın ziyaretçisi olan öğrenci ve velilere proje detaylarını anlatan projeci öğrenciler gördükleri ilgiden büyük memnuniyet duydu. Aliağa TOKİ ortaokulundaki Fuar, 19 Mayıs’a kadar gezilebilecek.


Geri Dön