23 / 07 / 2024

Alikahya Arena'nın temeli atıldı!

Alikahya Arena'nın temeli atıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan Kocaeli Stadyumu’nun temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende Bakanlar Kılıç ve Işık, Büyükşehir’in spora verdiği katkılardan övgüyle söz etti





TOKİ tarafından Albayrak İnşaat A.Ş.'ye yaptırılan 33 bin kişi kapasiteli Kocaeli Stadyumu'nda temeller atıldı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Albayrak İnşaat A.Ş.'ye yaptırılan Kocaeli Stadyumu'nun temeli önceki gün atıldı. İsmetpaşa Stadı'nın bulunduğu arazinin TOKİ'ye devredilmesinin ardından, Alikahya bölgesinde yapılacak olan 33 bin kişilik stadın temel atma törenine katılım bir hayli yoğun oldu. Programa; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, milletvekili Sibel Gönül,  TOKİ  Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, Gençlik Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, Hatay'a atanan vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, AKP İzmit ilçe Başkanı Ali Korkmaz ve çok sayıda davetli katıldı. 

126 milyon 850 bin liraya mal olan 33 bin kişi kapasiteli stadyumun 6 Kasım 201 5 tarihinde bitmesi bekleniyor. Kocaeli Stadyumu'nun temel atma programı saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Törende ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuştu. 

Spora gereken desteği verdiklerini belirten Karaosmanoğlu, "Sağlıklı bir nesil yetiştirmek istiyorsak sporun altyapısını olgunlaştırmamız gerekiyor. 1 0 yıl önce kentte spor altyapı itibari ile Türkiye'nin fakir illerinden biriydi. Çok az stadyumumuz vardı. Artık Kocaeli'de yapılan önemli yatırımlarla bu konuda büyük yol kat etti. Biz spora gönülden destek veriyoruz" dedi. 


TOPACA VEDA ETTİ 

AKP Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül de Kocaeli'nin spor alanında altyapısının geliştiğini belirterek stadyumu kente kazandıranlara teşekkür etti. Vali Ercan Topaca ise yaptığı konuşmada görev süresinin bitmiş olması sebebiyle katılımcılara veda etti. 

Topaca, "Bizim şehrimiz doğası ve sahip olduğu alanlarla yaşanılabilir bir kent. Bu kent futbolu çok seviyor, umarım ki Süper Lig'de bulunan bir takım olarak taçlandırılır. Hatay ilinde göreve başlayacağım. 

Bakanlarımız başta olmak üzere belediye başkanlarımıza ve görev yaptığım tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Herkesten haklarını helal etmelerini istiyorum" ifadelerini kullandı. 

Kocaeli Stadyumu'nun temel atma töreni Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri İşık ile Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın katılımıyla gerçekleştirildi, büyük bir coşku yaşandı. 

darında ülkeye çok sayıda stadyum kazandırıldığını dile getirdi. Kılıç, "Ülkenin sanayi lokomotifi olan Kocaeli'ye bu tarz yatırımlar çok yakışacaktır. 

1 994 ve 2001 yılları arasında ülkede bir tek Atatürk Olimpiyat Stadyumu yapıldı. AKP iktidarında bu kadar stadyumun yapılması birilerini şaşırtıyor olabilir. Cumhurbaşkanımızın bize olan inancı, hedeflerimize ulaşmada bizleri başarılı kılmıştır. Bu stadyum faaliyete geçtiğinde Kocaeli'deki futbol da daha başarılı olacaktır" dedi. 

Bakan Kılıç, vali Ercan Topaca'nın Hatay'a gidecek olması sebebiyle de "Oraya gittiğinizde Hatay'da yapılan stadyumu da yakından takip edin. Hatay'a da açılışa gelelim" diye konuştu. ¦ Büşra ŞEFKATLİ Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tören öncesinde Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ile bol bol sohbet etti. 


HAK ETTİĞİ YERDE... 

Kocaeli'ye yapılan spor yatırımlarını önemsediklerini belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Spor yatırımı artık sağlık yatırımı sayılabilir. Spor için yapılan yatırımlar bizlere sağlıklı kuşaklar olarak geri dönecektir. Kocaeli'deki spor yatırımlarını gençlerimiz açısından çok önemsiyoruz. Kocaeli sporda hak ettiği yerde değil. Süper Lig'de takımımız olması için gece gündüz çalışıyoruz. Umuyoruz ki bu stadyum hizmete girdikten sonra Kocaeli bir Süper Lig takımına da sahip olacaktır" dedi. 


SANAYİNİN LOKOMOTİFİ 

Tören öncesinde 24 Kasım Anadolu Lisesi Folklor Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, AKP ikti- Grubu, Artvin yöresine ait halk oyunu sergiledi. 

Temel atma törenine protokol üyeleri büyük katılım gösterdi. Protokol, tö- Temel atma törenine katılan öğrenciler, ellerindeki bayrakları sallayarak renin sonunda yeni stadın temelinin atılması için düğmeye bastı. büyük coşku yaşadı, açılış törenini renklendirdi. 


Bizim Kocaeli


Geri Dön