19 / 05 / 2024

Alışverişi de tatil planını da rezidanslar yapıyor

Alışverişi de tatil planını da rezidanslar yapıyor

2000'li yılların başlarından itibaren Türkiye'de rezidans yaşamının kolaylıkları ile tanışanlar şimdi normal sitelere alışamıyor



Rezidanslarda işletmeciler siz gelmeden akşam alışverişinizi de yapıyor, yaz için tatil planınızı da ...
Sabah evden çıkarken buzdolabınızın üstüne astığınız alışveriş listesi akşam eve döndüğünüzde eksiksiz olarak dolabınızda. İş toplantınızın mekanını değiştirmek istiyorsunuz, işe gitmeden sekretere de ihtiyacınız olmadan evinizden istediğiniz yere toplantı ayarlanıyor. Daha da ilerisi, haftasonu ya da yaz tatili için nasıl bir yer hayal ettiğinizi söylüyorsunuz, önünüze birçok alternatif geliyor. Tüm bunları evden çıkmadan oturduğuz yeden yapabileceği haya edebiliyor musunuz? Siz de o şanslı azınlıktan mısınız bilmiyoruz ama rezidans sahipleri tüm bunları oturdukları yerden yapabiliyor.

Yaşam tarzını çoktan değiştirdi
2000'lerin başında Türkiye'nin tanıştığı rezidans kavramı artık sadece evinizle değil özel aihtiyaçlarından sizin yatırım fonunuzun takibine, iş toplantınızın organize edilmesinden arabanızın kaskonuzun ödenmesine kadar her şeyin merkezi bir yönetim tarafından idare edildiği bir anlayışa dönüştü. 2000'li yılların başında Akmerkez Residence'ın ile başlayan ardından Etiler'deki Maya Residence devam eden rezidanslar sadece şehrin siluetini değil Türk insanın yaşam tarzını da değiştirdi. Değerleri milyon dolarları bulan rezidansların yönetimi ev sahipleri açısından eğlenceli gözükse de işletmeciler açısından da bir o kadar zor bir süreci ifade ediyor. Güvelik kavramının ilk sırada yer aldığı rezidanslarda işletmecilerin yaşadığı en büyük sorunların başında insanların güvenli diye düşünerek evlerinin kapılarını kilitlemeden çıkmaları ya da sık sık anahtarlarını unutmaları geliyor. Bu da rezidanslara sık sık çilingirlerin girmesinin nedeni de bazı işletmecilerin sunduğu bu rahatlıktan kaynaklanıyor. Bu nedenle bazı rezidanslarda günün belli saatlerinde kapıları kontrol için ayrı bir servis bile oluşturuluş. Hatta bazı rezidanslarda değeri 400-500 bin dolarları bulan lüks arabalarını kilitlemeden gidenlerin sayısı da hiç az değil.

'Misafirin uçağı indi mi?' diye sorabilirsiniz
Rezidans hizmeti konutların sadece güvenliğinden sorumlu değil. Ev ofis olarak kullanılan daireler için sekreterya hizmeti verenler de var. Daha özel bir hizmet sunanlar ise havaalanı ile ev arasında özel araba servisi veriyor. Örneğin Maya Residence bu hizmeti verenler arasında Bu hizmette örneğin Münih'ten gelecek bir yolcunuzu karşılayacaksanız rezidans yönetimi arayarak Münih uçağının inip inmediğini sorabiliyorsunuz. Rezidansların periyodik bakımını da rezidans yönetimi sizin adınıza yapıyor. Genellikle iç mimarlar tarafından dizayn ettirilen rezidanslarda boyanızın yenilenmesini, marangoz ve mobilya hizmetlerini de rezidans yönetiminden ekstra bir ücret karşılığında talep edebiliyorsunuz. Bir de evin içindeki beyaz eşyaların teknik bakımı var.

İpek halı yıkatma servisi
Rezidanslar teslim edilirken hepsi aynı marka beyaz eşyalarla döşendiğinden rezidans yönetimi bu markaların teknik servisleriyle birebir iletişim halinde oluyor. Teknik servise ihtiyacınız olduğunda beyaz eşyanızın teknik servisi yerine rezidans yönetimine haber vermeniz yeterli oluyor. Evlerin iç bakımları da ekstra hizmet içerisinde yönetim tarafından veriliyor. Örneğin ipek halınız var ve yıkatmak istiyorsunuz. İpek halılar çok değerli halılar olduğundan yönetim bunu bir firmaya verirken önce sizin izninizi alıyor. Böylece ipek halınızın başına gelebilecekler karşısında sorumluluğu da üzerinden atmış oluyor.. Köpek gezdirme işi ise rezidans yönetimlerinin ciddiye aldığı bir iş. Çünkü kompleks içinde hayvan severler kadar hayvanlardan rahatsız olanlar da çıkabiliyor. Bu nedenle hayvanların tesis dışına gezdirilmesi için bazı rezidanslarda otoparkların içinden geçen özel geçiş alanları oluşturulmuş. Kısacası rezidanslar artık sizi sizden fazla düşünüyor .

Ambulans da çağırıyor tatil de planlıyor
Ambulans Çağırma
Sıhhi tesisat
Elektrik problemleri
Anahtarın kaybolması ya da unutulması
Camcı gönderilmesi
Ev sağlık hizmetleri
Anne ve yeni doğan bebek servisi
Duvar ve boya işleri
Marangoz ve mobilya işleri
Beyaz eşya servisi
TV anteni
3 Kuru temizleme / ütü/ elbise yıkama
Halı dekorasyonu ve halı yıkama
Parti/ toplantı organizasyonu
Catering
Çocuk bakımı
Özel söför/ Araç bakımı /Limuzin
Tatil planlama
Dilek Taş / Sabah


Geri Dön