29 / 04 / 2024

Allianz Türkiye’nin BES fonları 7 ayda yüzde 50 getiri ile birinci oldu!

Allianz Türkiye’nin BES fonları 7 ayda yüzde 50 getiri ile birinci oldu!

Allianz Türkiye, bireysel emeklilik fonları getiri sıralamasında en fazla kazandıran BES fonları arasında başı çekti. Allianz BES fonları ilk 7 ayda yüzde 50 oranında prim yaptı.



Bireysel emeklilik sistemi (BES) Türkiye ekonomisine uzun yıllardır önemli katkılar sağlarken, bireyleri de uzun vadeli tasarrufa teşvik ediyor. Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) verilerine göre bu yılın ilk 7 aylık döneminde 8,2 milyonun üzerinde katılımcının fon tutarı devlet katkısı dahil toplamda 587,5 milyar lirayı aştı.

Allianz Türkiye de aynı dönemde BES fonları ağırlıklı getiri sıralamasında yüzde 50 getiri ile birinci oldu.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Allianz Türkiye, EGM verilerine göre ilk 7 ayda BES fonları ağırlıklı getiri sıralamasında yüzde 50 getiri oranı ile birinci olduğunu bildirdi. Allianz Hayat ve Emeklilik ile Allianz Yaşam ve Emeklilik şirketleri ile bireysel emeklilik sektöründe faaliyet gösteren Allianz Türkiye’nin devlet katkısı dahil fon tutarı ise 105 milyar liraya yükseldi. Allianz Türkiye, bireysel emeklilik alanında yaklaşık 1 milyon katılımcıya hizmet veriyor.

Allianz Türkiye CEO’su Tolga Gürkan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 2023 yılının ilk yedi ayı itibarıyla Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yer alan tüm emeklilik yatırım fonlarına ait Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) verileri esas alınarak yapılan ağırlıklı ortalama getiri hesabına göre, Allianz Türkiye olarak yüzde 50 getiri oranıyla birinci sırada yer aldıklarını dile getirdi.

YENİLİKÇİ HİZMETLER SUNUYORUZ

Bu başarıda finansal danışmanlık hizmetleri kapsamında bütün müşterilere sundukları fon tavsiyelerinin büyük etkisinin bulunduğunun altını çizen Allianz Türkiye CEO’su Tolga Gürkan, bireysel emekliliğin sadece çalışma döneminde değil, emeklilik döneminde de önemli bir yatırım aracı olarak topluma fayda sağlayan bir konumda olduğunu vurguladı.

Allianz Türkiye CEO’su Tolga Gürkan, bireysel emeklilik alanında yenilikçi hizmetler sunduklarını ve fon yönetimi alanındaki başarılı performansları ile yıllardır sektörde fark yarattıklarını dile getirdi. Allianz Türkiye CEO’su Tolga Gürkan, mevcut katılımcılarının fon büyüklüklerini kendi doğru risk algılarına göre değerlendirdikten sonra fon seçimleri ile büyüterek sistemde daha uzun süreli kalmalarını sağlamaya odaklandıklarını belirterek, “Allianz Türkiye olarak aldığımız aksiyonlar ile bireysel emekliliğe devam eden müşterilerimizin birikimlerinin istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü görüyoruz. Bu da şirket olarak stratejimizin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön