Ekonomi

Alman banka doların 35 TL olacağı tarihi açıkladı!

Yaklaşık 2 hafta sonra ilk kez 33 TL'nin üzerini test eden dolar kurunun yıl sonunda ne kadar olacağı yatırımcılar tarafından merak edilirken, Commerzbank 2024 sonu için 35 olan beklentisini koruduğunu kaydetti.

Döviz kurlarında sınırlı yükseliş bir süredir sürerken, bugünkü işlemlerde Euro, tarihi zirvesini yeniledi. Yatırımcıların bir diğer gözde yatırım aracı olan dolar kuru ise, yaklaşık olarak 2 hafta sonra ilk defa 33 liranın üzerini test etti.

Euro da güne kazançla başlamasının ardından, ilerleyen saatlerde tüm zamanların en yüksek seviyelerini 35,7800 TL'ye çekti. Yatırımcıların son durumunu merak ettiği ve araştırdığı Euro, şu dakikalarda yüzde 0,53 artışla 35,7509 TL seviyelerinde. İngiliz sterlini de yine aynı dakikalarda 42,2913 Türk Lirası seviyesinde işlem görüyor.

Yaklaşık 2 hafta sonra ilk kez 33 TL'nin üzerini test eden dolar kurunun yıl sonunda ne kadar olacağı yatırımcılar tarafından merak edilirken, Commerzbank de tahminini koruduğunu belirtti. 

Yeniçağ'da yer alan habere göre Commerzbank Gelişen Piyasa Ekonomisti Tatha Ghose paylaşmış olduğu  bir notta TL2nin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faizi yüzde 50'ye yükseltmesi sonrasında istikrarlı seyir izlediğini kaydetti.

Commerzbank Gelişen Piyasa Ekonomisti Tatha Ghose, enflasyonun ilk kez Haziran ayında aşağı yönlü sürpriz yaptığını anımsatarak, Merkez Bankasının rezervlerinde toparlanmalar olduğuna da değindi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre ayrıca ABD’de son dönemde açıklanan ekonomik verilerin de lira ve diğer ülke para birimlerini desteklediğine değinildi.

Fakat hala soru işaretleri olduğunu kaydeden Commerzbank Gelişen Piyasa Ekonomisti Tatha Ghose Dolar/TL 'de 2024 sonu için 35 Türk Lirası beklentisini koruduklarını dile getirdi.

Paylaşılan Notta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Mehmet Şimşek'in geleneksel ekonomi politikalarına bağlı kalacakları hususunda piyasaya güvence verdiğini ve Merkez Bankası yönetimi de enflasyonun gelecek aylarda ılımlaşacağını belirttiğini kaydetti.

Bunun kritik bir test olacağını, enflasyonun baz etkileriyle yüzeysel şekilde yavaşlayacağını ancak temel düzeyde yavaşlama olmazsa politika yapıcılar yeni bir güven krizi yaşayabileceğini kaydetti.

Ayrıca söz konusu notta, Dolar/TL'de 2024 sonu için 35 olan 'sembolik tahminimizi' korudukları da yer aldı. 

İstanbul'da 100 metrekarelik bir evin ortalama maliyeti 5 Milyon TL'ye dayandı!

İzmir'de kentsel dönüşüm müjdesi: 0,69 faizle, 180 ay vadeli kredi verilecek! 

Milli Emlak'tan Ankara ve Bolu'da 37 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılık araziler!