04 / 05 / 2024

Almanlar, Beykoz'da üniversite kuruyor

Almanlar, Beykoz'da üniversite kuruyor

Beykoz'da Türk-Alman ortaklığı ile 120 dönüm arazi üzerine üniversite kuruluyor



Almanheyet 10 bin öğrencinin eğitim göreceği üniversite arazisi üzerinde incelemelerde bulundu

Beykoz'da kurulacak olan Türk-Alman Üniversitesi için Almanya'dan gelen bir heyet, üniversitenin kurulacağı arazi üzerinde incelemelerde bulundu. Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile birlikte araziyi gezen Alman heyeti, Beykoz'un doğa güzelliği ve sakinliğini beğendiğini belirterek üniversite ile birlikte son Türk-Alman ilişkilerinin daha kuvvetleneceğini söyledi.

Üniversitenin Beykoz'da kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de Türk-Alman Üniversitesinin yanı sıra iki ayrı üniversite daha kurulacağını belirterek "Beykoz eğitimde ve birçok projeyle uluslararası bir marka haline gelecektir. Yaklaşık 10 bine yakın öğrencinin eğitim göreceği Beykoz'da sosyal, kültürel, ekonomik açıdan büyük gelişim yaşanacaktır" dedi.

BİRÇOK BRANŞTA ENSTİTÜ

120 dönümlük arazi üzerine kurulacak olan üniversitede; Mühendislik, Fen, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, Kültür ve Sosyal Bilimler fakülteleri, Yabancı Diller Yüksekokulu ile Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler enstitülerinden oluşacak.
Star                 

 


Geri Dön