13 / 05 / 2024

Almanlar yabancı işçi arıyor! Yılda 50 bin euro maaşla iş sahibi olmak isteyen hemen baksın! Sektör sektör açıklandı!

Almanlar yabancı işçi arıyor! Yılda 50 bin euro maaşla iş sahibi olmak isteyen hemen baksın! Sektör sektör açıklandı!

Almanya işçi ve yabancı işçi aramayı sürdürüyor. Tıp, mühendislik, yazılım, finans gibi pek çok sektörde yılda 50 bin euro maaşla iş resmen hazır. 



Sözcü Gazetesi'nden Ali Gülen'in haberine göre; 2030 yılında çalışan nüfus 49.5 milyon, 2060'ta ise 35.7 milyon olacak. Bu sebeple de  yurt dışından ve özellikle de Türkiye'den işçi alımı kolay hale geliyor. 

ÖNCE 1 SENE, ARDINDAN SÜRESİZ 

İlk olarak bir senelik vize verilecek. İşin durumuna ve memnuniyete göre de sürenin uzatılması ve sonrasında süresiz şekilde ülkede kalmanın yolunun açılması planlanıyor. 

Henüz konu ile ilgili yasal hazırlıklar devam etse de şu anda bile uygun iş bularsa davet alan Türk vatandaşları, çalışma vizesi ile gidebiliyor. 

Almanlar yabancı işçi arıyor! Yılda 50 bin euro maaşla iş sahibi olmak isteyen hemen baksın! Sektör sektör açıklandı!

Nitelikli personel açığı her geçtiğimiz sene yükselirken, Doğu Avrupalılar bu açığı kapatmaya yetmiyor. 

Almanya'daki tüm açık pozisyonların yüzde 20'si iki aydan fazla bir süredir boş durumda. Özellikle işçi ve yabancı işçi aranan alanlar şu şekilde: 

SAĞLIK SEKTÖRÜ: Tıp doktorları, hemşire ya da sağlık alanında araştırma yapanlar ve diğer sağlık personeli aranıyor. Bunların sneelik ortalama brüt geliri en az 30 bin Euro olurken, yeni doktorların 50 bin Euro'yu geçiyor.  Uzman doktorlarda rakamlar daha da artıyor. 

MÜHENDİSLİKLER: Makine mühendisliği, sanayi- kontrol mühendisliği, elektrik mühendisliğinde da büyük bir açık yaşanıyor. Dil bilen Türk mühendisler, uygun iş daveti aldıklarında gidip çalışabiliyor. Yeni başlayanların senelik ortalama brüt geliri 50 bin Euro olarak belirtiliyor. 

IT'CİLER, YAZILIMCILAR: Bilgisayar programcıları, yazılımcılar, bu alandaki uzmanlar için de arayış oldukça fazla. Yazılım geliştiricileri ve bilgisayar mühendisleri de çalışma izni alma imkanına sahip. Yeni işe girenlerin senelik brüt geliri ortalama 50 bin Euro olarak ifade ediliyor. 

EKONOMİSTLER, İŞLETMECİLER: Bu seneye kadar pek talep edilmeyen ekonomistlere, işletmecilere de artık büyük talep gösteriliyor. Bunun sebebi, Kovid-19 salgını döneminde iş hayatında boşalan yerler ve ortaya çıkan dengesizlikler. İşe yeni başlayanların senelik ortalama geliri ise 45 ile 50 bin Euro civarında. 

MÜŞTERİ TEMSİLCİLERİ: Hemen her alanda müşteri temsilcileri, danışmanlar, çeşitli hesap yöneticileri arayışı da var. Ayrıca, çeşitli fabrikalarda üretim yardımcıları, yani kalfalara da ihtiyaç bulunuyor. Senelik brüt gelirleri ise 50 bin Euro seviyesine yakın. 

Almanlar yabancı işçi arıyor! Yılda 50 bin euro maaşla iş sahibi olmak isteyen hemen baksın! Sektör sektör açıklandı!

KAYNAKÇI, KALORİFERCİ, DEMİRCİ: İnşaat sektöründe de uzmanlara ihtiyaç var. Kaynakçı, su tesisatçısı, kaloriferci, demirci ustaları kolay vizeyle gelebilecek. Kendi işini yapanlar daha çok kazansa da, yıllık brüt gelirleri 40 bin Euro'ya yakın.

NAKLİYE VE LOJİSTİK SEKTÖRÜ: Almanya, ülke içinde nakliye ve lojistik sektöründeki işçi açığını da dolduramıyor. Bu alanda Türk firmaları, kendi işçileri ile sektöre girebilir. Yapılacak işin büyüklüğüne göre kazanç da değişiyor ama yılda 30 bin Euro ortalama gelir mümkün.

HAVACILIK, MEDYA, HİZMET SEKTÖRÜ: Medyada iş bulan gelebilecek. Havacılık sektöründe gelişmiş- uzman personele ihtiyaç büyük. Bu iki alanda yıllık 50 ile 100 bin Euro kazanmak mümkün. Ayrıca hizmet sektöründe de sıkıntılar yaşanıyor. Turizmciler, Türk restoranları, Alman lokantaları çalışacak eleman bulamıyor. Türkiye'den garson getirmek için aylardır bekleyenler var. Garsonların yıllık geliri en az 30 bin Euro.

HAVAALANI ÇALIŞANLARI: Havaalanlarında da nitelikli personel aranıyor. Almanca ya da İngilizce bilenler tercih edilecek. Corona döneminde gelen Türkler’in bir çoğu uyum sağlayamayıp döndü. Bu nedenle, eğitimini tamamlamış ve uluslararası alanlarda tecrübeli olanlar tercih edilecek.

TÜİK tek tek açıkladı: 6 aylık ve daha yukarı yaştaki çocuklar en çok ekmek ve makarnayla besleniyor! 

Ramazan kolisi yardımı başvurusu nereden, nasıl yapılır? İşte Ramazan kolisi yardımı başvurusu e-Devlet!

Emekli bayram ikramiyeleri için kritik görüşme! 2023 yılı bayram ikramiyeleri ne kadar olacak? 


Geri Dön