11 / 05 / 2024

Almanya, Türkiye'den 5 bin işçi alacak; Maaşlar 40 bin euro ile 100 bin euro arasında değişiyor

Almanya, Türkiye'den 5 bin işçi alacak; Maaşlar 40 bin euro ile 100 bin euro arasında değişiyor

Almanya, eğitmenler, yazılımcılar ve mühendisler gibi mesleklerde yaklaşık 2 milyon açık pozisyonla karşı karşıya. Bu nedenle, Türkiye'deki yetenek havuzuna başvurarak bu açığı kapatmaya çalışıyor. Almanya, yıl sonuna kadar 5 bin kişiyi ülkeye getirerek kritik görevlerde istihdam etmeyi planlıyor.



Süreç nasıl işliyor? 

Uzun, adayların CV'lerini ve niteliklerini kanıtlayan belgeleri platforma yükleyerek işverenlerin dikkatini çektiklerini ifade ediyor. İşverenler, uygun adayları portal üzerinden favorilerine ekleyerek iletişim kurmak için dijital olarak platforma başvuruyor. İşverenlerle adaylar arasında yazışmalar ve tanışmalar gerçekleşiyor. Ardından, olumlu bir süreç yaşanması halinde video görüşmeler ve sözleşme detayları üzerinde çalışılıyor.

Mesleklerin ücretleri 

Ertuğrul Uzun, meslek grupları arasında en yüksek geliri yazılımcıların elde ettiğini ve yıllık 70.000 Euro'ya kadar kazanç sağladığını belirtiyor. Öğretmen ve eğitmenlerin ortalama olarak yılda 40.000 Euro, deneyimli bir doktorun ise 100.000 Euro gelir elde edebileceğini aktarıyor.

Enflasyon hesaplamasına doğalgaz ayarı; Yapılacak indirim dikkate alınacak

Yenidoğan Destek Paketi nedir? Kimler yararlanabilir? Nereden ve nasıl başvurulur?

İslam Memiş'ten seçim sonrası ilk yorum: 'Borsaya giriş yapan..."

 

 


Geri Dön