30 / 04 / 2024

Almanya yurt dışına taşınacak olanların gözde ülkesi oldu!

Almanya yurt dışına taşınacak olanların gözde ülkesi oldu!

Armutcom, yurt dışına taşınmayı hedefleyenlerin taleplerini masaya yatırdı. Almanya, en çok taşınmak istenilen ülke oldu.



Türkiye'de hizmet alanının en büyük online plartfomu olan Armut, yapılan araştırmaları inceledi. Araştırmalar doğrultusunda son altı ayda; Vize Danışmanlığı talepleri yüzde 278, Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı talepleri yüzde 93, Uluslararası Nakliyat talepleri yüzde 10 oranında artış gösterildiği belirtildi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine bakıldığında yaklaşık 100 bin kişinin Türkiye'den başka bir ülkeye taşındığı belirtiliyor. Yurtdışı Eğitim Danışmanlık hizmetlerindeki taleplerin, son 6 ay yurt dışına taşınmaya yönelik olduğunu açıkladı. Almanya'ya vize almak zor.

Almanya yurt dışına taşınacak olanların gözde ülkesi oldu!

Son 6 aya bakıldığında Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, Vize Danışmanlığı ve Uluslararası Nakliyat gibi servislerde yüzde ellibeş oranında yükseliş olduğu belirlendi. Uluslararası Nakliyat servisleri için artan talebin sonuçları da Almanya olarak açıklandı. Fransa, İngiltere, Hollanda ve Amerika Birleşik Devletleri en çok göç alan ülkeler arasında yer alıyor.

Vize danışmanlığı sektöründeki taleplerin yüzde 89'luk kısmı turistik olmayan kısımdan gelirken, bu sektör doğrultusunda en çok danışmanlık isteyen ülkenin ABD olduğu belirlendi. Amerika Birleşik Devletleri’ni Fransa ve Almanya ülkeleri takip ediyor. Eğitim ve öğretim açısından da en çok tercih edilen ülke Almanya.

Alman Akademik Değişim Servisi’nin (DAAD) açıklamış olduğu veriler doğrultusunda, pandemi döneminde üniversite eğitimi almak için Türkiye'den Almanya'ya göç eden öğrencilerin sayısındaki yükselişi vurguladı. Gelen taleplerin çoğunun üniversite olması da dikkat çekti.

Almanya'da inşaat sektöründe son durum ne?

Almanya'da inşaat maliyetleri Kasım 2021’de yıllık yüzde 14 arttı!


 


Geri Dön