21 / 05 / 2024

almanyaya göç arttı mı

almanyaya göç arttı mı

Armutcom, yurt dışına taşınmayı hedefleyenlerin taleplerini masaya yatırdı. Almanya, en çok taşınmak istenilen ülke oldu.

Konut yatırımcısı gözünü yurt dışında dikti! Yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları arttı...

Küresel Konut Fiyat Endeksi kapsamında, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olan Türkiye'de, konut sahibi olma oranları düşüş gösterirken, yatırımcıların yurt dışında gayrimenkul alımlarında ciddi bir artış gözlemleniyor.

Yeni yılın ilk ayında inşaat sektöründe güven arttı!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi ocakta bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 4 arttı, perakende ticaret sektöründe yüzde 1,0 geriledi, inşaat sektöründe yüzde 3,3 yükseldi. İşte o rakamlar... 

Konut fiyatları arttı, tersine göç trendi başladı!

Türkiye'de yükselen enflasyon tersine göçü başlattı. TÜİK verilerine göre, geçtiğimiz senelerde en çok göç alan İstanbul'dan diğer şehirlere göç ciddi oranda arttı.

Araç kiralayanların sayısı her geçen ay yükseliyor! Yılın ilk on ayında toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı!

2023 Ocak – Ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre araç kiralayanların toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı.

Güven endeksi inşaat sektöründe yüzde 2,2 arttı

Güven endeksi kasım ayında geçen aya oranla perakende ticaret sektöründe yüzde 1,9, hizmet sektöründe yüzde 2,4 azaldı, inşaat sektöründe 2,2 arttı.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

İstanbul’da bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL! Maliyetler 2022 yılına göre yüzde 76,7 arttı!

İstanbul'da yaşam gün geçtikçe zorlaşıyor. İstanbul Planlama Ajansı tarafından açıklanan verilere göre bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL oldu. Bu oran geçen yılın aynı ayına göre yüzde 76,7 arttı.

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 3,3 kat arttı! Tamı tamına 105 bin megavatı aştı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye'de enerji alanında atılan adımlarla elektrik kurulu gücü ve ekipman üretiminin arttığını ifade etti. Tancan, "Geçen yıl 31 bin 846 megavat olan elektrik kurulu gücü 3,3 kat artarak temmuz ayı sonunda 105 bin 135 megavata ulaştı”dedi

Back To School dönemi e-ihracatçıların yüzünü güldürdü! Satışlar yüzde 20 oranında arttı!

Okulların açılmasıyla birlikte eğitim ürünleri ve kırtasiye malzemeleri satanların da yüzü güldü. Back To School olarak adlandırılan dönemin e-ihracat açısından da büyük fırsatlar doğurduğunu belirten sektör yetkilileri, satışların yüzde 20 oranında arttığını ifade ediyor.

Gübre fiyatları 6 yılda yüzde 796 arttı! DAP gübresi 21.120 TL, ÜRE gübresi 15 bin 440 TL oldu! Çiftçiler aman dikkat!

Çiftçilerin en önemli girdi kalemleri arasında yer alan gübre fiyatları 6 yılda yüzde 796 arttı. Gübre fiyatlarındaki yükseliş, gram altını resmen geride bıraktı. Peki hangi gübre bugün kaç TL?

Gıda fiyatlarında yükseliş devam ediyor! Temmuz ayında yüzde 12,8 arttı!

Gıda fiyatlarındaki artış temmuz ayında yüzde 12,8 artarken bir yılda yüzde 92,2 arttı. İşte detaylar...

Bina güçlendirmelerine talep arttı: Ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

Uzmanlar, ülke genelinde konut kiralarında yaşanan artış sebebiyle depremlerin ardından güçlendirmelere talebin arttığına dikkat çekti. Peki ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

almanyaya göç arttı mı Haberi

almanyaya göç arttı mı

Türkiye'de hizmet alanının en büyük online plartfomu olan Armut, yapılan araştırmaları inceledi. Araştırmalar doğrultusunda son altı ayda; Vize Danışmanlığı talepleri yüzde 278, Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı talepleri yüzde 93, Uluslararası Nakliyat talepleri yüzde 10 oranında artış gösterildiği belirtildi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine bakıldığında yaklaşık 100 bin kişinin Türkiye'den başka bir ülkeye taşındığı belirtiliyor. Yurtdışı Eğitim Danışmanlık hizmetlerindeki taleplerin, son 6 ay yurt dışına taşınmaya yönelik olduğunu açıkladı. Almanya'ya vize almak zor.

Son 6 aya bakıldığında Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, Vize Danışmanlığı ve Uluslararası Nakliyat gibi servislerde yüzde ellibeş oranında yükseliş olduğu belirlendi. Uluslararası Nakliyat servisleri için artan talebin sonuçları da Almanya olarak açıklandı. Fransa, İngiltere, Hollanda ve Amerika Birleşik Devletleri en çok göç alan ülkeler arasında yer alıyor.

Vize danışmanlığı sektöründeki taleplerin yüzde...