28 / 04 / 2024

Almanya'da çalışan inşaat işçilerinin koronavirüs isyanı!

Almanya'da çalışan inşaat işçilerinin koronavirüs isyanı!

Almanya'ya götürüldüğü iddia edilen inşaat işçileri, bazı arkadaşlarının Koronavirüs’e yakalandığını söyleyerek, “Bizi burada öldürecekler” dedi.



Bir şirket tarafından Almanya'ya götürüldüğü iddia edilen inşaat işçileri, bazı arkadaşlarının Koronavirüs’e yakalandığından bahsederek “Bizi burada öldürecekler” ifadelerini kullandı.

T24'te yer alan habere göre; inşaat İşçileri Sendikası, ERFA adlı bir şirket tarafından Almanya'nın Stuttgart kentine götürülen inşaat işçilerinin durumunu ortaya çıkaran bir video yayınladı.  İnşaat işçileri, firmanın maske gibi temel ihtiyaçlarını  bile karşılamadığını ifade ederek, “Arkadaşlarımızdan Koronavirüs’e yakalananlar oldu, patron ticari kaygılarla bunu gizlemeye çalışıyor. Enfekte olan arkadaşlarımız olmasına rağmen diğer arkadaşlarımıza çalışacaksınız, bizi burada öldürecekler” açıklamasında bulundu.

"Firma adının çıkmaması için herkese test yapmadı; dört arkadaşımız daha enfekte oldu"
İşçilerin kendileriyle bağlantıya geçtiğinden bahseden İnşaat İş Sendikası, Türkiye’den götürülen 45 işçinin Koronavirüs salgını ile baş başa bırakıldığını belirtti. Sendika, işçilerin durumunu, şöyle anlattı: “Arkadaşlarımızdan ilk önce biri Covid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılmış. Diğer arkadaşlarımız bu gelişme üzerine doktor çağrılmasını, hepsine test yapılmasını talep etse de firma adının çıkmaması için bunu kabul etmemiş. Bu tutum nedeniyle dört arkadaşımız daha enfekte olmuş.” 

İşçiler ise durumlarını şu şekilde belirtti:
“Elimizden geldiği kadar her yere müracaat ediyoruz. İlgi yok, internet yok, kapattılar. Burada büyük sıkıntı çekiyoruz. Üstüne üstlük sanki biz suçluymuşuz muamelesi görüyoruz burada. Yarın Alman doktorlar gelip test yapacak dediler önce. Şimdi ise başımızdaki yetkililer söyledi, doktor gelmeyecekmiş. Ne zaman çok fena olursanız, o zaman gelip alacaklar dediler. Çalışan sayımız 300 demirci, bizim şantiyemiz 45 kişi, 4 arkadaşımız virüse yakalandı, hastaneye kaldırıldılar. Bizi burada öldürecekler."
 


Geri Dön