03 / 05 / 2024

Almanya'da çalışmak isteyen Türklere kötü haber geldi! Sebebi şoke etti

Almanya'da çalışmak isteyen Türklere kötü haber geldi! Sebebi şoke etti

Havalimanlarında personel sıkıntısı bulunan Almanya'nın Türkiye'den geçici olarak işçi getirme planı başarılı olamadı. İşte detaylar…



NEDEN VAZGEÇTİLER?

Düsseldorf havalimanında konuşan bir yetkili, "Eleman isteğinin bu kadar büyük bir lojistik sorun yaratacağını ve zaman alıcı bir süreci de oluşturacağını tahmin etmemiştik. Güvenlik standartları sebebi ile zorlanıyoruz. Başvuru belgeleri, gerekli güvenlik kontrolü için yetkili olan havacılık güvenlik makamlarına sunulmak zorunda kaldı. Birimden ise onay gelmesi ise yaklaşık 6 ila 8 hafta sürüyor. Fakat bu onay çıktıktan sonra, elemanlar vize başvurusu yapabiliyorlar. Kuzey Ren Vestfalya’da okul tatili sona ermek üzere. Geçmişte kalan haftalarda karşılaştığımız sorunları aşmamıza kısa vadede yardımcı olabilecek bir çözüm olmadığını gördük" şeklinde bir açıklamada bulundu.

Almanya'da havalimanlarında yolcu ve bagaj biriminde 7. 200 personel açığı bulunmakta. Pandemi zamanında ise seyahatlerin kısıtlanması sebebi ile şirketler, ya küçülme yoluna gitti ve işçi çıkardı ya da işçiler kısa çalışma ödeneğini yetersiz düşündüğü için ve yakın zamanda da iyileşme yapılmadığı için başka sektörlere geçti.

Almanya da çalışmak isteyen Türklere kötü haber geldi! Sebebi şoke etti

Ayçiçek yağında flaş gelişme! Ayçiçek yağına indirim mi geliyor? Fiyatlar dip mi yapacak?

Rekabet Kurulu’ndan makarna devi için flaş karar! Nuh'un  Ankara  Makarnası ve İs-Ra Gıda'ya soruşturma

Emeklilikte Yaşa Takılanlar’a üzücü haber geldi! Herkesin emekli olması mümkün değil


Geri Dön