01 / 05 / 2024

Şok haber! Almanya'da çalışmak isteyenlere yeni iş fırsatları! Almanya 4 temel sektörde çalışacak acil eleman arıyor!

Şok haber! Almanya'da çalışmak isteyenlere yeni iş fırsatları! Almanya 4 temel sektörde çalışacak acil eleman arıyor!

Almanya’da nüfusun giderek yaşlanması ülkede nitelikli insan gücüne olan ihtiyacı artırdı. Almanya’da 2030 yılına kadar çeşitli sektörlerde çalışacak 5 milyon kişiye ihtiyaç olacağı belirtirken, bu ihtiyacın Türkiye’nin de aralarında olduğu AB dışı ülkelerinden karşılanması bekleniyor.



Türkiye’de emeklilik sistemi ile ilgili tartışmalar süredursun, Almanya emeklilik yaşı gelenlerin iş hayatını terk etmesi nedeniyle oluşacak boşluğu kapatmak amacılar çareler arayışında. Almanya merkezli iş ve göç hizmetleri veren danışmanlık şirketi Avantaj AG CEO’su Dr. Ahmet Ertekin, Almanya’da 2023 yılından sonra emekli olacak insanların işe yeni başlayandan daha fazla olacağını vurgulayarak özellikle Türkiye gibi ülkelerden nitelikli insan gücüne ihtiyaç olacağını bildirdi.

Şok haber! Almanya da çalışmak isteyenlere yeni iş fırsatları! Almanya 4 temel sektörde çalışacak acil eleman arıyor!

Ertekin, Almanya’da ortalama yaşın 1990’lı yıllarda 39 iken, günümüzde 45’e çıktığını belirterek Almanya’da nüfusun giderek yaşlandığını, 10 yıl içinde emeklilerin sayısının da önemli ölçüde artacağını savundu. Ülkenin 2026'dan itibaren her yıl tahmini olarak 130 bin çalışma çağındaki kişiyi kaybetme riski ile karşı karşıya kalacağını öngören Ertekin, bu gelişmenin nitelikli istihdama olan gereksinimi büyük oranda artıracağını vurguladı.

ALMANYA’DA NÜFUS YAŞLANIYOR

Dr. Ahmet Ertekin, 50 yıl içerisinde Almanya’nın yaşlanan bir topluma dönüşeceğini de belirterek “Almanya’da hayata gelen bir bebek için kadınlarda beklenen ortalama yaşama süresi 83.38 yıl, erkekler için ise bu süre 78.54 yıl civarında.  Ortalama yaşam süresinin ise 2070’de kadınlar için 86.1-90.1 yıl, erkeklerde ise 82.6-86.4 yıl arasında olacağı tahmin ediliyor. Bu beklentilerden dolayı Almanya 2030 yılına kadar da 5 milyon çalışan ihtiyacını karşılamak için çareler arıyor” dedi.

Hangi sektörlerde iş fırsatları var? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön