29 / 04 / 2024

Almanya'da camiler ve küçük mağazalar yeniden açılıyor!

Almanya'da camiler ve küçük mağazalar yeniden açılıyor!

Almanya koronavirüs tedbirlerini gevşetmek amacıyla adımlara devam ediyor. Buna göre, 800 metrekareden küçük mağazalar, çocuk parkları, müzeler, ibadethaneler, sergi salonları ve hayvanat bahçeleri hizmete açılacak. 



Almanya Başbakanı Angela Merkel’in geçtiğimiz gün 16 eyaletin hükümet başbakanlarıyla yaptığı toplantıda koronavirüs önlemlerinin hafifletilmesi için yeni kararlar aldı. 800 metrekareden küçük mağazaların ve kademeli de olsa okulların açılmasının arından şimdi de çocuk parkları, müzeler, ibadethaneler, sergi salonları ve hayvanat bahçeleri hizmete açılacak. Daha geniş kapsamlı kararlar ise 6 Mayıs’a bırakıldı.

Hürriyet'ten Ali Varlı'nın haberine göre,  Merkel, kurallara uyanlara özellikle teşekkürleri iletti ve “Tedbirlere uymaya devam etmek zorundayız” açıklamasında bulundu. Toplantının ardından açıklanan 8 sayfalık ortak metinde cami, kilise ve sinagoglarda yeniden ibadetin yapılabilmesi amacıyla 1.5 metre sosyal mesafe ve maske takma zorunluluğu şartı getirildi. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin de (DİTİB) üyesi olduğu Almanya Müslümanları Koordinasyon Konseyi (KRM) Almanya’da vakit namazlarına 9 Mayıs tarihinden bu yana başlanacağını açıkladı.

Almanya'da mağazalar kepenklerini tekrar açıyor!


Geri Dön