02 / 05 / 2024

Almanya'da ciddi konut sıkıntısı var! 9,5 milyondan fazla kişi bu konutlarda yaşıyor! 

Almanya'da ciddi konut sıkıntısı var! 9,5 milyondan fazla kişi bu konutlarda yaşıyor! 

 Almanya'da her on kişiden birinin şu anda aşırı kalabalık bir apartman dairesinde yaşıyor (yüzde 11,3). Özellikle bekar ebeveynler ve çocukları sıkışık yaşam alanlarında yaşıyor.



Federal İstatistik Ofisi'nin Federal Meclis üyesi Sahra Wagenknecht'in talebine verdiği yanıta göre 9,5 milyondan
fazla insan aşırı kalabalık apartmanlarda yaşıyor. Almanya'da her on kişiden birinin şu anda aşırı kalabalık bir apartmandairesinde yaşıyor (yüzde 11,3). Özellikle bekar ebeveynler ve çocukları sıkışık yaşam alanlarında yaşıyor.

Sahra Wagenknecht İttifakı-Anlayış ve Adalet İçin partisi(BSW) lideri Sahra Wagenknecht özellikle Federal
İnşaat Bakanı Klara Geywitz'i başarısız olmakla suçladı. “Geywitz büyük bir başarısızlık sergiledi. Şansölye kendisini görevden almalıdır” açıklaması yaptı.

Wagenknecht “Ülkemizin konut politikasının sert bir kira tavanı uygulaması ve daha fazla kar amacı gütmeyen konut inşaatı ile yeniden düzenlenmesine ihtiyacı var” dedi. Federal hükümet yeni inşaat planlarını gerçekleştiremedi. Sosyal Demokratlar, Yeşiller ve Liberaller'den oluşan koalisyon, uygun fiyatlı konut eksikliğini gidermek için her yıl 400.000 yeni daire inşa etmeyi, bunun 100.000'i sosyal konut olma şartıyla, planlamıştı. Hükümetin göreve başlamasından bu yana bu hedefe ulaşamadı.

Almanya da ciddi konut sıkıntısı var! 9,5 milyondan fazla kişi bu konutlarda yaşıyor! 

ALMANYA'DA KONUT FİYATLARI NE DURUMDA?

Aydınlıkgazetesi'nde yer alan habere göre; Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), konut fiyatlarına ilişkin merakla beklenen 2023 ve geçen yıl son çeyrek verilerini resmen açıkladı.

Almanya Federal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan verilere göre Almanya’da konut fiyatları geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 8,4 gerileme gösterdi. Böylelikle konut fiyatlarına ilişkin verilerin toplanmaya başladığı 2000 senesinden bu yana en sert düşüşü ve 2007 yılında beri de ilk düşüşü kaydetti.

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) yaptığı açıklamada Almanya’da konut fiyatlarının 2008 yılından 2022 yılına kadar olan dönemde yıllık ortalama bazda istikrarlı bir biçimde yükseldiği de anımsatıldı.

Ayrıca diğer taraftan konut fiyatları, geçen senenin son çeyreğinde bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 7,1 gerileme gösterdi.

Konut fiyatları arttı, Türk yatırımcılar rotayı Dubai, Almanya ve Londra'ya çevirdi!

Almanya’da konut fiyatlarında 2000 yılından beri en sert düşüş yaşandı!

Geri Dön