29 / 04 / 2024

Almanya'da emlak fiyatları artıyor!

Almanya'da emlak fiyatları artıyor!

Almanya'da emlak yatırımına olan ilgi artıyor. Frankfurt, Münih gibi kentlerde emlak fiyatları sürekli yükseliyor ve satılık yerler giderek azalıyor. 



Kovid-19 salgını sürecinde Alman halkının serveti, 7.1 trilyon euro’ya ulaştı. Bu geçen yıla göre yüzde 16.3 oranında daha fazla tasarruf anlamına geliyor. Almanların para biriktirme sebebi ise, işsizlikle ve gelecekle ilgili endişeleri. Paraların çoğu da faiz verilmemesine karşın, kolay erişilebilirliği sebebiyle bankada.

Bütün dünya Kovid-19 salgını krizinde ekonomik olarak kan kaybederken Almanlar zenginleşti. Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre; dünyaya otomobil ve makine üretip satan Almanlar, yine de işsizlik ya da gelecek kaygısıyla tasarruf etmeye başladı. Tasarruf miktarı bir önceki yıla oranla en az yüzde 16.3 yükseldi. Bankalar ve çeşitli fonlar ile birikimlerdeki para miktarı 7.1 trilyon euro'ya ulaştı. Fakat birçok Alman, parayı ne yapacağını bilemediği için “sıfır” faizde tutuyor.

Almanya da emlak fiyatları artıyor!

Diğer yandan, emlağa olan ilgi de artıyor. Yatırımcıların hücumu sebebiyle Frankfurt, Münih gibi kentlerde emlak fiyatları sürekli yükseliyor ve satılık yerler giderek azalıyor. 

Frankfurt, Münih, Düsseldorf, Hamburg ve Berlin gibi yerlerdeki yükseliş, çevrelerindeki küçük bölgelerin fiyatlarını da artırıyor. Türkiye'den birçok büyük emlak yatırımcısı da Almanya'ya ilgi duyup şirketler açmaya başladı.

2020'de Almanya'da sadece inşaat sektörü büyüdü!


Geri Dön