29 / 04 / 2024

Almanya'da enflasyon 71 senenin zirvesinde!

Almanya'da enflasyon 71 senenin zirvesinde!

Almanya'da eylül ayında yüzde 10 olan senelik enflasyon, enerji ve gıda fiyatlarındaki son yükseliş ile birlikte ekimde yüzde 10,4'e çıkarak 1951'den bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı. İşte detaylar…



İSPANYA EKONOMİSİ FRENE BASTI

İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü (INE), temmuz-eylül zaman dilimini kapsayan senenin üçüncü çeyreğinde, geçtiğimiz üç aylık periyoda göre yüzde 0,2'lik ekonomik büyüme gerçekleştiğini açıkladı.

Tüketimde görülen düşüş, yüksek enflasyon, enerji krizi ve sıkılaşmış olan finansal koşullar İspanyol ekonomisinin frenlemesinin temel nedenleri olarak sıralandı.

Uzmanlar, Kovid-19 tedbirlerinin tamamen kaldırılmış olduğu turizm sezonunun, İspanya'yı ekonomik küçülmeden ve "çok negatif bir küresel ortamın darbesinden" kurtardığı açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz senenin aynı dönemine kıyas ile birlikte yüzde 3,8'lik büyüme kaydeden İspanyol ekonomisi, ikinci çeyrekte de açıklanan yüzde 6,8'lik oranın 3 puan altında olduğu sebebi ile ani bir duruşu temsil etti.

Almanya da enflasyon 71 senenin zirvesinde!

TOKİ'den Adıyaman'a 377 konut!

TOKİ Şanlıurfa'da 246 konut ve 223 dükkan inşa ediyor!

TOKİ’den Burdur’un Ağlasun ilçesine 133 konut!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön