05 / 07 / 2024

Almanya’da iş fırsatı! Bu üç şartı yerine getiren gidecek!

Almanya’da iş fırsatı! Bu üç şartı yerine getiren gidecek!

Almanya, Yeşil Kart’a benzer bir uygulamayla Avrupa Birliği  vatandaşı olmayanların Almanya’da çalışmasını kolaylaştırmayı hedefliyor.



YENİ UYGULAMA SORUNLARI ÇÖZECEK Mİ?

Bazı uzmanlara göre Heil’ın duyurduğu ve büyük ilgiyle karşılanan ‘fırsat kartı’nın sorunları çözmeyeceği görüşünde.

Bonn merkezli Çalışma Ekonomisi Enstitüsü’nde araştırma direktörü Holger Bonin, “Yeni sistem, gereksiz biçimde yüksek engeller oluşturarak sistemi daha da karmaşık hale getiriyor” dedi.

Bonin’e göre Bakan Heil’ın puanlama sistemi daha fazla engeli beraberinde getirecek.

 Almanya’da iş fırsatı! Bu üç şartı yerine getiren gidecek!

“İŞVERENLER ÇOK SEÇİCİ”

Bir diğer sorun da Alman işverenlerin, diploma, sertifika ve diğer belgeler konusunda oldukça seçici olmaları. Diğer birçok ülkede kabul edilen belgelerin bir kısmı, Almanya’da tanınmıyor veya tanınma başvurularının sonuçlanması aylar alıyor. Bonin, “Bu sorunların bir fırsat kartının yürürlüğe sokulmasıyla çözülmesi imkansız” görüşünde.

Almanya’nın sorunlarından bir diğeri de, işverenlerin önündeki sistemsel sorunlar. Örneğin bir çalışanın vasıfları ve belgelerinin geçerliliğine, Alman federal sistemi çerçevesinde yerel makamlar karar veriyor. Dolayısıyla bir eyalette tanınan bir diploma, başka bir eyalette tanınmayabiliyor.

Dijitalleşme konusunda sorunlar yaşayan Almanya’nın kağıt temelli bürokrasisi çerçevesinde, adaylar sıklıkla, diplomalarının çevirilerini noterde tasdik etmek zorunda kalıyor.

Milyonları ilgilendiren EYT’de sıcak gelişme! Tarih belli oldu

Yenilemek için zaman daralıyor! Para cezası ödemek zorunda kalmayın

Elektrik fiyatlarıyla ilgili şaşırtan haber! Türkiye başı çekti


Geri Dön