27 / 09 / 2024

Almanya'da konut fiyatları ikinci çeyrekte dönemsel olarak arttı...

Almanya'da konut fiyatları ikinci çeyrekte dönemsel olarak arttı...

Almanya'da konut fiyatları 2024 yılının ikinci çeyrek döneminde, 2022 yılının ikinci çeyrek döneminden bu yana ilk kez dönemsel olarak artış gösterdiği kaydedildi. Buna göre, fiyatlarda senenin ilk çeyreğinde dönemsel olarak yüzde 1,1 düşüş yaşandığı kaydedildi. 




Almanya İstatistik Bürosu (Destatis) tarafından açıklanan verilere göre, konut fiyatları ikinci çeyrekte bir önceki döneme göre yüzde 1,3 artış gösterdi. Böylece iki yılın ardından ilk kez dönemsel bazda artış yaşandı. dunya.com'da yer alan içeriğe göre; Öte yandan, fiyatlarda senenin ilk çeyreğinde dönemsel olarak yüzde 1,1 düşüş yaşandığı ifade edildi. 

Aynı dönemde senelik bazda düşüş yüzde 2,6 oldu ve bir önceki dönemde görülen yüzde 5,7 düşüşün ardından bir miktar toparlandığı belirtildi. 

Almanya da konut fiyatları ikinci çeyrekte dönemsel olarak arttı...

TÜRKLER ALMANYA'DAN EV ALABİLİR Mİ?

Türk vatandaşı Almanya'da ev alabilir mi? diye sorduğumuz zaman, Türk vatandaşları diğer tüm yabancı uyruklu kişiler gibi Almanya'dan ev sahibi olabilirler.

Buna göre, Almanya'da ev almak size bir oturum izni hakkı sağlamamaktadır. Fakat, Almanya'da şirket kuruluşu ile gayrimenkulünüzü şirketin taşınmazları arasında göstererek Almanya'da oturum iznine başvurmanız mümkündür. Almanya'da firma kurmak, yatırımlarınızı yönetmek için önemli avantajlar sağlamaktadır.

Almanya'da oturum almak için ne kadar yatırım yapmak gerekiyor? Almanya'da oturum izni almak için başvurabileceğiniz yollardan biri de Almanya'da iş kurmaktır. Serbest meslekle kendi işinizi kurmak üzere alacağınız oturum izni için bir yatırım limiti belirlenmemiştir.

İstanbul ve Münih'te kiralar ve konut fiyatları ne kadar? İstanbul'da mı barınmak mı daha zor, Münih'te mi? 

2010'dan bu yana konut fiyatları Türkiye'de yüzde 112, Almanya'da yüzde 121 arttı! 

Almanya'da bir Türk aile, hiç peşinatsız aylık 975 Euro taksitle, 180 bin Euro'ya 2 katlı ev aldı!

Avrupa'daki konut krizi Z kuşağını endişelendiriyor! Ev fiyatları yüzde 47 kiralar yüzde 18 arttı!


Geri Dön