27 / 04 / 2024

Mehmet Ünsal Gaziantep'te okul yaptırdı!

Mehmet Ünsal Gaziantep'te okul yaptırdı!

30 yıl Almanya'da çalışan ve emekli olan Mehmet Ünsal bütün birikimini memleketi Gaziantep'te bir okul yapımına bağışladı. Gaziantep Valisi Erdal Ata, Mehmet Ünsal'a bu hayırseverliği için teşekkür etti..



GAZİANTEP Valiliği'nde gerçekleştirilen okul yapım protokolü imza töreni Vali Erdal Ata, hayırsever Mehmet Ünsal ve eşi Füsun Ünsal, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İl Millî Eğitim Müdürü Ekrem Serin ve eğitimciler katıldı. Almanya'da 30 yıl çalıştıktan sonra bütün alın terini Gaziantep'e getirip eğitime katkıda bulunmak isteyen Mehmet Ünsal, 1 milyon liralık bağışta bulundu. Protokol kapsamında Şahinbey Yeşilken  TOKİ  İlkokulu'nun ismi Mehmet Ünsal ilkokulu olarak değiştirilip, alınan bağışla yeni bir okul yaptırılacak. 


Böyle anlamlı bir bağıştan ötürü çok mutlu olduklarını belirten Vali Erdal Ata, "Mehmet Beye teşekkür ediyorum. 

Kendisi uzun süre yurt dışında çalışmış, birikimlerini yapılmış olan bir okulun isim hakkını alacaklar. Onların verdiği para ile biz yeni bir okul yaptıracağız, ilimizin eğitim sorununa, alıın teri ile biriktirdikleri parayı bağışlayarak okul yapımına katkıda bulunduklarından dolayı şükranlarımı sunuyorum, inşallah onların bu davranışı maddî durumu iyi olup, okul yaptıracak güce sahip olan tüm hayırseverlere teşvik olur." dedi. 


64'ÜNCÜ OKUL PROTOKOLÜ 


Gaziantep'te bu kapsamda 64'üncü okul protokolünü imzaladıklarının bilgisini veren Vali Ata, "Hayırseverimiz bir sanayici değil, bir esnaf değil, bir tüccar Hayatta her şeyin eğitimle başladığına dikkat çeken Ünsal, Gaziantep'in eğitimine katkıda bulunmak için böyle bir bağışta bulunduklarını dile getirdi. 

değil. Yurt dışında 30 sene çalışarak birikimlerini bağlaması çok anlamlı." diye konuştu. Bu şehrin eğitim sorunun çözülmesi için sokaktaki simitçinin bile yapacak bir şeyi vardır diyen Ata, "Mehmet Bey 30 yıl birikimini, emeğini getirip çocukların daha iyi şartlarda eğitim alması için Gaziantep'te bağışlıyorsa, bunu imkânı olan herkes yapabilir." diyerek hayırseverlere seslendi. 


HERŞEY EĞİTİMLE BAŞLIYOR 


1970 yılında işçi olarak Almanya'ya gittiğini ifade eden hayırsever Mehmet Ünsal, emekli olduktan sonra da Gaziantep'in eğitimine katkıda bulunmak için böyle bir bağışta bulunduklarını dile getirdi. Hayatta her şeyin eğitimle başladığına dikkat çeken Ünsal, "inşallah bu sayede bizde diğer insanlara teşvik etmiş olacağız. 1970 yılında Almanya ^'ya işçi olarak gittim. 10 yıl fabrikalarda çalıştım. Daha sonra kendi imkânlarımla bir market açtım. Şu an Almanya'daki işlerimi çocuklarım yürütüyor. Ben de emekli olunca memleketim Gaziantep'e döndüm. Burada bir katkıda bulunmak istedim. Emekli öğretmen olan eşimin teşviki ile bir okula yardım edelim istedik." dedi. 

Hayırsever Ünsal'ın eşi Füsun Ünsal ise hayırlı olması dileklerinde bulunarak, hayırlı evlâtların yetiştirilmesi temennisinde bulundu. 

Gaziantep / Cihan 

Yeni Asya 


Geri Dön