29 / 04 / 2024

Alternatif turizm sektörü Antalya'da buluşacak!

Alternatif turizm sektörü Antalya'da buluşacak!

5. Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı (Anfaş Hetex) ile Doğa, Macera, Spor ve Alternatif Turizm Fuarı ( Anfaş Atex ), 14 -16 Kasım tarihlerinde Antalya' da gerçekleştirilecek...



Fuarlara ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Anfaş Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer, fuarlar için 30 ülkeden 2 binin üzerinde seyahet acentesi; tur operatörü, hastane, sağlık hizmetleri sağlayıcısı, birlik, dernek ve vakfa ulaşıldığını, sağlık ve alternatif turizm temsilcilerinden gelen ikili iş görüşmeleri taleplerinde rekor kırıldığını söyledi. 

Fuarlara heyetler halinde gelecek ziyaretçiler haricinde Almanya, Japonya, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Katar, Azerbaycan, Irak, İsviçre, İsveç, İngiltere ve Suudi Arabistan gibi ülkelerden 200'ün üzerinde bireysel kayıt gerçekleştiğini kaydeden Şeçer  30 ülkeden gelen ziyaretçilerle katılımcı firmalar arasında 4 binin üzerinde iş görüşmesi yapılmasının beklendiğini bildirdi. 

Bu çerçevede Alman Yüzme Federasyonu temsilcilerinin kamp ve antrenman alanlarını belirlemek ve fizyoterapiye dayalı tıbbi hizmet sağlayıcılarla görüşmek üzere fuara geleceğini anlatan Şeçer, "Sağlık turizmi ve alternatif turizm konularında çalışmalar yürütüten Japon heyeti, İsviçre'nin en büyük acentelerinden Handeys Reisen yetkilileri, ûuatar International Adventures yetkilileri, Ukrayna'dan yetkililer, Türk hastanelerle bağlantı kurmak isteyen Danimarka International Health Care yöneticileri, Portekiz Sağlık ve SPA Turizmi Derneği yöneticileri, Kanada Wellness Travel Global CEO'su, İngiltere'nin büyük sağlık turizmi acentelerinden Euromedical Tours, Katar'dan Al Jasra Travel, Rusya'dan Business Land, Romanya'dan Petro Tour, ABD'den Florida Medical Tourism, İran ve Irak'tan sağlık kuruluşu yöneticileri görüşmeler için gelecek ekiplerden sadece bazıları" dedi. 

Vali Yardımcısı Recep Yüksel de iki fuarın da çok ciddi ve yoğun emek harcanan organizasyonlar olduğunu dile getirerek, "Söz konusu sektörler sadece Türkiye'ye değil, dünya coğrafyasına hitap ediyor. O yüzden bu fuarlara ihtiyaç var. Biz de severek katkı sunduk, sunmaya da devam edeceğiz" diye konuştu. 

V1 Challenge de (VOLKİCAR) sezonun son yarışı, fuar organizasyonu çerçevesinde Antalya'da yapılacak. 

Ayrıca Kapadokya'dan sıcak hava balonu getirilecek. Türk Hava Kurumu tarafından kullanılan Karain Havaalanında hava araçları ile gösteriler yapılacak. Akrobasi pilotu Oğuzhan Yararcan da burada bir gösteri yapacak. 

Son dönemde çok popüler olan yarasa kanatlarını andıran düzenekle uçaktan atlayarak yapılan paraşütsüz uçuş gösterileri gerçekleştirilecek. 

"Anadoluyum Ben, Tanıyor musun?" isimli belgesel de fuar alanı içerisinde kurulan özel sinema salonunda gösterime girecek. Tüm halka ve profesyonellere açık olan fuar, ücretsiz gezilebilecek. (AA) Antalya'nın Manavgat ilçesinde yabancı turistler, düzenlenen alternatif turlar kapsamında pamuk tarlalarında çalışıyor. 



Barış Gazetesi


Geri Dön