02 / 05 / 2024

Altın 2 gün sonra bu kadar olacak!

Altın 2 gün sonra bu kadar olacak!

Altın için şok eden açıklama az önce geldi! Altın 2 gün sonra bu rakama erişecek! Peki, 2 gün sonra altın fiyatları ne kadar olacak? İşte detaylar...



1-2 Kasım'da gerçekleştirilecek FED toplantısında, senenin geri kalanında faiz oranlarının sıkılaştırılmaya devam edip etmeyeceğine ilişik karar açıklanacak.

Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) agresif para politikasını idame ettirmesi ile Spot altın, son aylarda dev hasarlar aldı. Spot Altın, Mart ayında çıkmış olduğu zirveden nerede ise yüzde 20 oranında düştü.

Altın 2 gün sonra bu kadar olacak!

Yatırımcılar, Fed'in 1-2 Kasım'da gerçekleşecek olan toplantısında 75 baz puan, Aralık toplantısında ise 50-75 baz puan, faiz artırmayı sürdüreceğini öngörüyor. Faizlerin 2023'ün başlangıcında yüzde 4,9'da doruk yapmasını bekleniyor.

Bir büyük faiz artırımı kararının ardından altın piyasasında yeni bir kıyamet kopacak. Kargaşanın tetiklenmesiyle altın üzerindeki fiziki baskı artacak. Faiz artırma kararı yatırımcıları dolara doğru itecek. Dolar piyasaya hakim olacak ve diğer yatırım araçlarını ezecek. Peki, 2 gün sonra altın fiyatları ne kadar olacak? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön