09 / 05 / 2024

Altın 7 ay sonra şaşırttı!

Altın 7 ay sonra şaşırttı!

Perşembe günü beklenenden daha zayıf gelen ABD enflasyon verilerinin agresif oran artışlarında yavaşlamaya işaret etmesiyle altın Mart ayından bu yana en büyük haftalık kazancıyla karşı karşıya.



Altın, ABD'de beklenenden zayıf gelen enflasyon verilerinin agresif faiz artırımlarının yavaşlamasına yol açmasının ardından Mart ayından bu yana en büyük haftalık kazancını kaydetme yolunda ilerliyor.

Fed'in sıkılaşma yörüngesindeki gevşemenin geleneksel olarak dolar ve faiz oranları ile negatif ilişkili olduğu ve dolar cinsinden fiyatlanan altın için pozitif olması bekleniyor.

Altın 7 ay sonra şaşırttı!

Fed'in bu yılki sert faiz artırımları, dolar yükselirken spot altın üzerinde baskı oluşturarak düşüşe neden oldu, ancak Perşembe günkü enflasyon doları yüzde 2 değer kaybederek yüzde 2,9'a düşürdü.

ABD enflasyonu Ekim'de aylık yüzde 0,4 artarak ekonomistlerin beklentilerinin oldukça altında kaldı.

Oanda'nın kıdemli piyasa analisti Ed Moya bir notta, “Altın şu anda bir güçlü bir çıkış yaşıyor ve dolardaki zayıflama sürerse 1.800 dolar seviyesine doğru istikrarlı bir yol alabilir” dedi. Peki altın fiyatlarında son durum ne? İşte 11 Kasım 2022 altın fiyatlarında son durum...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön