17 / 07 / 2024

Altın alacaklar dikkat! Altın fiyatlarında yeni döneme geçildi! Rekor rakamlar tek tek açıklandı!

Altın alacaklar dikkat! Altın fiyatlarında yeni döneme geçildi! Rekor rakamlar tek tek açıklandı!

Altın fiyatlarına dair yeni bir döneme giriliyor. Açıklanacak olan FED faiz kararı piyasa rakamlarını etkileyecek. İşte detaylar!


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Avrupa Merkez Bankası'nın faizleri yükselteceği yönünde görüş bildirildi. Diğer yandan 21 Eylül tarihinde açıklanacak olan ABD enflasyon verisi ve FED faiz kararı piyasa rakamlarını belirleyecek.

Ekonomist-Finans Uzmanı Murat Özsoy, önümüzdeki dönemde yatırımcıları bekleyen gelişmeler hakkında Gazetevatan.com'a bazı değerlendirmelerde bulundu. Özsoy, gram altın için yeni rekor seviyesini açıkladı. Piyasalar ilgili merak edilen tüm sorular yanıtlandı.

TAHMİNLER ARTIŞI GÖSTERİYOR

Ekonomist-Finans Uzmanı Murat Özsoy altın ve dolar fiyatlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu: Piyasalarda bugün haftanın en kritik ve önemli günü yaşanacak. Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak, piyasanın beklentisi 75 baz puan artış gelmesi yönünde hemfikir. Bugünün önemini artıran konu da bana göre Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ardından Lagarde’ın konuşmasının ardından aslında FED Başkanı Powell’ın ABD’nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Kato Enstitüsü’nün düzenlediği 40.

KRİTİK TARİH 21 EYLÜL

Bu iki gündem maddesi, Euro- dolar paritesinde hareketlilik meydana gelecek. Eylül ayının kalanına baktığımızda önümüzdeki hafta Salı günü ABD açıklanacak enflasyon verisi ve 21 Eylül tarihinde açıklanacak FED faiz kararı bu ayın öne çıkan gelişmelerinden biri olacak.

SALI GÜNÜ BELLİ OLACAK!

Bu gelişmeler ışığındaki düşüncelerim; Salı günü ABD enflasyon verisinin artış hızında yavaşlama olması, bunun da ABD 10 yıllıklarında bir nebze gerilemeye yol açarak ons altın fiyatlarında yeniden yukarı yönde bir toparlanma yaşayacak.

DOLAR, ONS, GRAM ALTIN NASIL BİR SEYİR TUTACAK?

1730 dolar üzerine doğru güçlenen bir ons altın seyri görebiliriz. FED’in 75 baz puan artış serisine bu toplantıda da devam etmesini bekliyorum. Gram altında şu andaki seviyelerin Eylül ayının kalanına doğru kaçırılmaz alım fırsatları sunacağını düşünüyorum ve  dolar/TL kurundaki artışın etkisiyle gram altında yeniden 1.030TL üzeri seviyeleri görecektir.

Ayçiçek yağı fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! 12 bin lira verilecek! İşte detaylar!

İslam Memiş’ten son dakika dolar açıklaması! Ben doları tercih etmem!

Akaryakıt fiyatlarında beklenmedik gelişme! İşte 8 Eylül Perşembe güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön