21 / 08 / 2024

Altın almak isteyenlere 'düşük ayarlı, ucuza altın' tuzağı! Aman dikkat! Bu kuyumculardan altın almayın!

Altın almak isteyenlere 'düşük ayarlı, ucuza altın' tuzağı! Aman dikkat! Bu kuyumculardan altın almayın!

Altın fiyatlarının rekor seviyelere ulaşması ile fırsatçılar devreye girdi. Bazı e-ticaret siteleri 'ucuza altın' sloganlarıyla altın almak isteyenleri tuzağa çekiyor.



Altın fiyatları son zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bir gram altın 2799 liraya yükselirken, dolandırıcılar yatırımcıların peşine düştü. Bazı e-ticaret siteleri 'düşük ayarlı ucuza altın' sloganlarıyla yatırımcıları tuzağa düşürüyor. Uzmanlar ise altın almak isteyenleri bu sitelerden alışveriş yapmamaları konusunda uyarıyor.

'DÜŞÜK AYARLI UCUZA ALTIN'

Türkiye Gazetesi'nden Kaan Zenginli'nin haberine göre; Üretici olduklarını iddia eden bazı dolandırıcı firmalar, sosyal medya ve e-Ticaret siteleri üzerinden altın satışı yapıyor. ‘Yerinden ucuza alın’ ‘üreticiden tüketiciye’ ‘kuyumcu değiliz kiramız yok’ gibi sloganlarla yapılan bu satışlar yatırımcıları tuzağa düşürüyor. 

Altın almak isteyenlere düşük ayarlı, ucuza altın tuzağı! Aman dikkat! Bu kuyumculardan altın almayın!

E-TİCARET ALIŞVERİŞLERİNDE DİKKAT!

Uzmanlar, tüketicilerin e-Ticaret siteleri veya sosyal medyadan aldıkları altınlara dikkat etmeleri konusunda uyarıyor. 

Kuyumculuk işiyle uğraşan Ramazan Özsoy, altın fiyatlarının artmasından dolayı yatırım için alımların arttığını belirterek “Ülkemizde genelde altın düşerken değil yükselirken alınıyor. Bugünlerde ciddi bir alım talebi var.' diyerek bazı yatırımcıların sosyal medya ve internet sitelerinden alışveriş yaptığını açıkladı.

Fakat, dolandırıcılar vatandaşları burada da buldu ve yatırımcılar altın alırken dolandırıldı. Özsoy konuyla ilgili şöyle bir örnek verdi: ''Bir müşterimiz Mardin’den bir altın takı seti aldı, ardından bize teyit için getirdi. Alınan ürünün 14 ayar olduğu söylenmiş, ancak ürün 8 ayar çıktı. 65 bin lira para ödemiş, bugün bozdurmaya kalksa 25 bin etmez. Ciddi zarar etti.'' dedi.

ALTIN ALDIĞINIZ YERİ ARAŞTIRIN!

AgaKulche Kıdemli Satış ve Tedarik Müdürü Ali Canbaz ise İnternetten altın alırken yatırımcıların dikkatli olması gerektiğine vurgu yaptı. Canbaz, altın alınan yerin mutlaka incelenmesi ve araştırılması konusuna değinerek şu ifadeleri kullandı: ''Tüketici firmanın, markanın bilinirliğini, geçmişini ve daha önce alışveriş yapmış kişilerin memnuniyet ile ilgili yorumlarını mutlaka incelemeli''dedi. 

İslam Memiş, sır gibi saklanan altın planını açıkladı! 'Ters köşe yapacaklar' dedi rakam verdi! Yatırımcılar hazır olun!

Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram, çeyrek, yarım, tam altın kaç lira? 20 Ağustos 2024 altın fiyatları

Geri Dön