Altın & Gümüş

Altın almak isteyenlere rakam verildi! Temkinli olun...

Milyonlarca yatırımcı ve altın almak isteyen vatandaşlar altın fiyatlarını yakından takip ediyor. Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar karşısında kafaları karışan yatırımcılara ''temkinli olun'' uyarısı geldi. İşte ayrıntılar...Rusya Ukrayna arasındaki gerilim altın piyasasında önemli bir role sahipken, FED'in faiz kararı da altın piyasası üzerinde etkisini yavaş yavaş göstermeye başladı

Altın fiyatları, gündemdeki gelişmelerle birlikte ani iniş ve çıkış sergiliyor. Rusya Ukrayna arasındaki gerilim altın piyasasında önemli bir role sahipken, FED'in faiz kararı da altın piyasası üzerinde etkisini yavaş yavaş göstermeye başladı. 

Altın fiyatları güne değer kaybıyla başlarken gram altın şu dakikalarda 924 liradan işlem görüyor. Altın almak isteyen vatandaşlar ise bu seviyelerden altın almak doğru mu? Altın yükselecek mi düşecek mi? Altın almak için beklenmeli mi? Şu süreçte altın alınır mı? sorularının cevaplarını araştırıyor.

Altın almak isteyen vatandaşlara İntegral Yatırım Araştırma Müdürü Seda Yalçınkaya Özer, önemli açıklamalar yaparak ''temkinli olun''uyarısı yaptı...
   

"Gram altın yatırımcısı 890 TL üzerinde seyirler korunduğu sürece yükseliş potansiyeli devam edebilir. Buna karşın 940 TL yakınlarından yeni alım için temkinli olmakta fayda olabilir" ifadelerine yer verdi.

"Fed Başkanı Powell’ın agresif enflasyon duruşunun ardından ABD 10 yıllık tahvil faizleri en son Mayıs 2019 yılında gördüğü seviyelere yükseldi. ABD 10 yıllık hazine tahvil faizi yüzde 2.32 seviyesiyle ons altını baskılarken, Rusya ile Ukrayna arasındaki yoğunlaşan çatışma ons altını destekliyor. Ons altın, yüksek ABD getirileri ile riskten kaçma arasında sıkışmış görünüyor" diyen Özer, şunları ekledi:

Altın fiyatları sert düştü! Gram altın 6 lira kaybettirdi!

Altın fiyatları bugün yatırımcısını şaşırttı! Altının onsu 13 dolar değer kaybetti!

Altında beklenmedik hamle! Gram altın 8 lira kaybettirdi!